Уволниха директорката на ЦДГ "Кремена" заради драстични нарушения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:09 / 15.01.2013
7485
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Директорката на ЦДГ "Кремена" е уволнена заради драстични нарушения във воденето на документацията на забавачката, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Стефан Стоянов. Това е установено при проверка на общински служители в детското заведение, а към момента ЦДГ "Кремена" е с нов управник. Според решение на ТЕЛК бившата директорка е била със 70% инвалидност, уточни още Стоянов.

До 3 инспекции ежеседмично се извършват в детските градини, ясли и ОДЗ-та на територията на Пловдив. Работата на директорите се проверява във всяко едно отношение. Следи се за хигиенните и санитарни условия, наблюдава се учебният процес, проверява се документооборотът, както и дали всички деца, посещаващи детското заведение, са записани в системата.

"Факт е, че се натъкваме на случаи с малчугани, най-обикновено намиращи се в родствена връзка с някой от персонала на градината, които посещават заведението, без да се водят записани там", поясни още зам.-кметът. 

Той беше категоричен, че при констатирани нередности и нарушения се предприемат мерки за отстраняването и че като цяло директорите се справят добре с делегираните бюджети.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).