Ултрамодерни мобилни обекти от друго измерение акостират в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
08:30 / 18.12.2017
7519
Ултрамодерни механизирани, самопочистващи се мобилни тоалетни ще закупи ОП "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Средствата бяха гласувани от пловдивския Общински съвет още преди месеци, но обществената поръчка на стойност 180 000 лева се обявява едва сега. Желаните тоалетни са с впечатляващи функции, става ясно от изискваните спецификации. 

Преди всичко обектите трябва да са вандалоустойчиви, вратата да е оборудвана с механизъм срещу разбиване, в самото помещение пък задължително трябва да има паник бутон. И още - те трябва да притежават добра вентилационна система за смяна на въздуха, да са със система за автоматична дезинфекция след всяко ползване, умивалникът да е оформен така, че да не дава възможност поставяне на спринцовки и други опасни предмети на него или в него, пише в изискванията. Не на последно място - тоалетните трябва да са пригодени за хора в неравностойно положение. Автоматите ще работят с монети от 1 лев и 2 лева, както и със 0,10; 0,20 и 0,50 лева. 

Припомняме, че при гласуване отпускане на средствата се породи горещ дебат за нуждата от подобни тоалетни. Тогава стана ясно, че те дават възможност при обслужването им да отпадне човешкия фактор, т.е. да се обгрижват от служители на "Чистота". Шефът на общинското предприятие Иван Стоянов пък коментира, че инвестицията ще се изплати за 8-9 години. Съоръженията най-вероятно ще бъдат разположени в центъра на града и в квартал "Капана".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).