Удължиха с 8 години концесията на "Авангард"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:31 / 13.05.2022
1872
Пловдивските общински съветници одобриха с 39 гласа "за", нито един "против" и 6 "въздържал се" удължаването на концесията на "СК - Авангард" ЕООД в жр "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Концесията е учредена през 2009 г. и е със срок 25 г., но с днешното решение се удължава с 8 години. Концесионерът смята да направи нова инвестиция на стойност 300 000 лева. Парите ще бъдат вложени в изграждането на фотоволтаична инсталация за производство на ток за нуждите на обекта, а също в благоустройство на свободните площи и реконструкция на комбинираните открити спортни игрища към спортния център. 

Това означава, че едно от двете футболни игрища в спортния комплекс ще бъде премахнато. Зам-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков уточни, че в  концесионния договор от 2009 г. е предвидено спортните игрища да са минимум 1400 кв. м., което е спазено и с настоящото предложение. Титюков потвърди, че остава само едното игрище, а на мястото на другото ще има писта за бягане и паркинг за безплатно паркиране на клиенти на спортния център. 

Съветникът Константин Георгиев предложи концесионното плащане да не е обвързано с минималната работна заплата, а да се актуализира с индекса на инфлация всяка година, но не повече от 5% на година. Предложението на Георгиев беше гласувано два пъти, но не получи подкрепа.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).