Удостоиха заместник-кмета Пламен Панов с почетен плакет на едно от знаковите училища в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 17.10.2023
1141
Директорът на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив - Николай Томов, придружаван от Ваня Бетуховска – зам.-директор по учебната дейност и Паулина Алексиева – доскорошен зам.-директор на гимназията, посетиха изненадващо днес заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив - Пламен Панов в кабинета му в ДК "Борис Христов“.

Целта на визитата, която искрено развълнува заместник-кмета, бе да изкажат своята благодарност към него за подкрепата му – лична и институционална към дейността, каузите и изявите на училището през изминалите четири години от мандата.

Пламен Панов бе удостоен с Почетен плакет на НГСЕИ – Пловдив, на който пише: "В знак на благодарност за дългогодишната подкрепа, отличното институционално партньорство и лични заслуги за издигане имиджа на гимназията“.

Видимо развълнуван, трогнат и с благодарност за високата оценка и жеста, заместник-кметът получи още живописна картина, нарисувана специално за повода от Николай Томов, озаглавена "Приказка“ с надпис "За Пламен Панов от един добър приятел от сърце!“ , както и бутилка бутиково червено вино.

Историята на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, създадена през есента на 1975 година като ССХУ за Сценични кадри, е белязана с високи постижения както като учебна институция – много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства, така и като творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино.

Едно от много ценните неща, с които училището се гордее е, че в него цари дух на разбирателство, толерантност, коректност, дух на свобода – неотменен елемент от сложния път на изкуството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).