ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учтиво писмо праща кметът на Дянков, няма ли отговор - ултиматум
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 13.04.2010Коментари (25)3925
© Plovdiv24.bg
Учтиво писмо изпраща днес Славчо Атанасов до финансовия министър Симеон Дянков, с което прилежно и коректно му припомня поетите от правителството ангажименти към общината за това, че тя се съгласи да спаси държавата от непосилни глоби като приеме 100 тона балиран софийски боклук, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

26,5 милиона лева трябва да бъдат преведени по решение на Министерския съвет през тази и следващата година. От тези пари зависи реализирането на важни за Пловдив инфраструктурни проекти, най-големият сред които е Модър-Царевец. Крайречните булеварди "Марица - юг" и "Марица - север", по първия от които всеки момент ще започне работа, също чакат на договореното с държавата. През 2010 г. Министерският съвет дължи първия транш от цялата сума в размер на 15 милиона лева. Във възможно най-кратки срокове Атанасов настоява да бъдат преведени 7 150 086 лева.  Единствените средства, получени досега от сделката с боклука, са 800-те хиляди лева, като първи транш за почистването на Марица, още миналата година.

Почистването на Марица трябва да бъде довършено и за него са нужни над 3,5 милиона, за Градския дом на културата - 5 милиона, за тазгодишните работи по Модър-Царевец - 2 милиона, за крайречните булеварди - близо 4,4 милиона. Трябва да се разплатят извършени вече реконструкции на детски градини за над 770 хиляди лева.

"Много съм учтив. Ако до 2 седмици обаче не получа ясен и категоричен отговор от министъра с точни разчети кога ще бъдат преведени дължимите ни пари, ще сменя тона. Няма да приема потупвания по рамото от сорта "Хубаво, кмете, прав си, ама няма пари". Като мине това време, ще напиша, ако се наложи, друго писмо - ултиматум", обясни Славчо Атанасов.

Той не пожела да коментира още отсега какви бъдещи действия замисля, нито дали е готов да спусне бариерата на сметището в Цалапица пред камионите със софийските бали. До този момент всеки ден постъпват договорените количества столичните отпадъци, срещу което община Пловдив не е получила все още почти нищо.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак с риск да се повторя - ок парите трябва да се дадат в срок, това е правилно. Но Флявчо как така и не съумя да развие поне един проект по европейски програми, да кандидатсва - възможностти много, особено сега когато взеха да отпускт мангизи. А чака, чака да му дадат това което му се полага,.....никакъв мениджър. Та, следващия трябва да е мениджър първо, разбира се пловдивчанин и да е достатъчно мотивиран да работи за града ни, да го развива с парички от евросъюза майна, там е истината. Субсидиите и разни дребни дотации за нищо не стигат.
0
 
 
мда.," петия" човек в държавата се изказа засега учтиво. остава да повиши тон и след две седмици ще гледаме пълен сеир. дянков лично идва начело на влакова композиция пълна с пари. при пристигането на пловдивската гара министъра бързо целува краката на кмета, извинява се гузно и с подвита опашка се връща в софия. пловдив затъва в злато, по улуците се търкалят бали с пари и никой не ги поглежда.живота става рай. кмета славчо стои в ореол на всеки ъгъл и свети като спасител на града...до тоя ден остават само две седмици, мили ми съграждани:))
+1
 
 
Време е всички да разберат, че за наш късмет, кметът не е от ГЕРБ. Представяте ли си кметът ни да е от ГЕРБ в условията на еднолична дикатура на ББ? Как тогава ще защити интересите на града? Аз не си го представям. Против Главчо съм, но сега по закон ще си го изтърпим до края на мандата му. Но отсега се замислям за следващия мандат. Ако така ще я караме нататък, сами ще се убедите, че и следващият кмет не трябва да е от ГЕРБ! Кметът първо трябва да е майна, а не заложник на нечии тесни партийни интереси. Което автоматически означава да е независим кандидат! Гледайте пак анкетата на нашия сайт за какъв кмет бихте гласували и имайте едно на ум.
+1
 
 
Действието на Главчо е много правилно! В момента той друго не бива да прави! Но ако финановият министър продължи да се офлянква, тогава кметът трябва да спре държавните плащания в посока от Пловдив към София!
+2
 
 
Момчета, такива изявления от посредствен човек без капка авторитет като Главчо Атанасов имат за цел не да уплашат финансовия министър или Бойко Борисов, а да впечатляват лесно впечатляващата се публика, т.е. вас. Който иска да изпраща някому писма, учтиви или ултимативни, ще ги изпрати без преди това да прави пресконференция. Който си върши добре работа, си я върши тихо, ефективно и не я прави достояние на цялата планета. Най-малко пък кореспонденцията между институции. Който си върши добре работата, очаква да го съдят по делата и реалните постижения, а не по изявленията му какво щял да направи. Целта на Главчо Атанасов е демонстрация на уж някаква решителност и сила пред правителството, от което всеки град или община са тотално зависими, тъй като две трети от приходите им идват от централния бюджет. При това посредствен човек и тотално компрометиран политик като Главчо Атанасов се държи така, сякаш са в детската градина и ще играят на джамини или ще премерят сили на канадска борба. Така той се опитва да принизи и Дянков и Борисов до собственото си посредствено ниво и да постави знак на равенство между тях все едно, че може да им се перчи. А истината е, че може само да плаши гаргите. Дянков вероятно дори няма да му обърне внимание - просто няма време за глупости. В интерес на Пловдив е колкото се може по-малко средства да попаднат в ръчичките на нашия некадърен кмет и некадърното му и алчно обкръжение. Подаръците за софийския боклук ние ще си ги получим, не се съмнявайте ни най-малко. Най-добре за всички нас тези пари да бъдат изхарчени с разум, честно и почтено, с максимални ползи за града. А не с максимална полза за Гергов, Батаклиев, БСП, партията-еднодневка ВМРО-ние и фирмите от техния партиен обръч.
0
 
 
прав е кмета трябва да си получи парите градът има си нужда от тях а колкото до коментара на Роско ми сля че не си прав ако кмета е от ГЕРБ не би си позволил да не си иска парите при положение че са му обещали дори и когато няма защото иначе ГЕРБ няма да видят друг мандат
+1
 
 
Браво Славчо!!! Само така се действа срещу некомпетентни министри като Дянков!!!
+1
 
 
Ето за това съм против кмет от ГЕРБ. Почти нищо против партията нямам, за сега, обаче една марионетка на Бойко Борисов в Пловдив ще ни върне 10 години назад. Ако някой мисли, че сямият кмет би управлявал града, ако е от герб, жестоко се лъже. Ще има да плащаме и за некадърници и извън общината за да е удобно на държавната власт. Ако Бойко не бе толкова авторитарен, бих помислил, че Пловдив с кмет от ГЕРБ би могъл да се управлява самостоятелно, обаче не вярвам, че има такъв човек в Пловдив, който ще е сериозна опозиция на правителството в подобни, ощетяващи общината (нас) ситуации.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: