Ученици от "Западен" изнесоха уникален пролетен концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:45 / 28.02.2023
2302
Концерт, озаглавен "Полет към пролет!“ събра ученици от район "Западен“ пред сградата на администрацията. Инициативата се реализира от кмета Димитър Колев, отдел "Образование и култура“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и с активното участие на учебните заведения в района, като всички заедно казаха "Не“ на тормоза в училище и на улицата.

Пред сградата на кметството децата пресъздадоха най-хубавите български обичаи, свързани с пролетните празници – Сирни Заговезни, Баба Марта, Тодоровден, Благовещение, Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Учениците от ОУ "Васил Петлешков“ донесоха на многобройната публика много положителни емоции с изпълнение на песента "Хвърчило“. Петокласници от "Свети Свети Кирил и Методий“ понесоха всички в ритъма на танца, а учениците от хор "Елина“ към ОУ "Елин Пелин“ изпълниха популярните песни "Аз искам“ и "Ние сме светът“. Кулминацията на празника бе изпълнението на възпитаниците на ОУ "Драган Манчов“, които трогнаха всички със своите песни с танц "Лазарка“ и "Мари, момиченца“. В края всички си пожелаха една прекрасна пролет, изпълнена с надежда и много доброта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).