Ученици от Търговската: Ръководството се изплю в лицето ни! Директорката: Няма такова нещо!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (8)
09:10 / 09.05.2018
34782
Ученици от Националната търговска гимназия – Пловдив се свързаха с Plovdiv24.bg, за да споделят огорчението си училищното ръководство. Ето и писмото на младите хора:

"По-миналата седмица се проведе годишното издание на ТФ ФЕСТ 2018 - Панаир иа учебните предприятия в Панаира - гр. Пловдив. Това е изключително важно събитие в образователната сфера. Изложение, което събира над 120 колектива/учебно-тренировъчни фирми от държави от цяла Европа.

По-миналата седмица се случи нещо огромно. Беше спечелена награда (трето място) за комплексно представяне от една от учебно-тренировъчните фирми/групи от НТГ - Пловдив. Това е изключителен успех за града ни, защото нашата гимназия не е виждала подобно класиране никога преди това. Наградата беше спечелена от УТФ Фулл Спуун (Full Spoon), които се трудиха през цялата учебна година за този успех, който дори никой не очакваше.

За наше огромно съжаление и огорчение в петък директорката и заместник-директорката на гимназията наградиха (с друга купа, купена от училището) друга група, която участваше в изложението, но не спечели абсолютно нищо, тъй като беше много зле подготвена и ръководителката и по-скоро се интересуваше да прибере парите от спонсорите, отколкото да представи училището по какъвто и да е начин. По такъв начин те се изплюха в лицето на учениците от фирмата-победителка и нейната ръководителка, които с абсолютно честен труд постигнаха невероятен успех за училището ни и града ни! Неглижираха и игнорираха невероятния успех на група деца и абсолютно демотивираха половината училище. Как може ние да сме мотивирани да се борим с честен труд и усилия за каквото и да е, след като собствените ни директорка и заместник директорка ни се подиграват по толкова ужасен начин!“

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на гимназията Славейка Иванова. На първо място тя подчерта, че постижението на въпросната ученическа фирма, класирала се на трето комплексно място сред над 120 други фирми от 5 държави, е огромно постижение и тяхната наистина е голяма.

"Но ние участвахме с 12 фирми. И понеже няма как всички те да бъдат отличени, направихме вътрешно класиране. Т.е. – другата фирма е класирана на територията на самата гимназия, наградата за нея е наша, ненационална, на ниво гимназия. Двете отличия не са равностойни", коментира ситуацията Иванова. Тя сподели още, че се обмисля младежите,  завоювали бронза от Панаира на учебните предприятия, да бъдат наградени за постижението си за празника на 24 май.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).