Ученици от Пловдив с акция в помощ на 10-годишния Георги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:01 / 20.12.2016
6037
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Пловдив":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Коледно благотворително парти на 23 декември в помощ на 10-годишно дете с тумор на мозъка организират ученици от езиковите гимназии "Пловдив" и "Иван Вазов", които са част от неправителствената организация PTPI. Всички приходи от партито ще отидат в банковата сметка за лечението на малкия Георги Желязков, съобщи Емил Митринджаков от организацията.

Той уточни, че всеки, който иска да помогне да се съберат повече средства за малчугана, е добре дошъл на ученическото парти, което започва в 19 часа в "Галакси". Входният билет е 10 лева, а освен това в заведението ще бъде поставена и дарителска кутия.

За лечението на 10-годишния Георги в Кьолн, Германия, трябват общо 65 000 евро. Момченцето се разболяло през лятото на тази година, докато било на гости за лятната ваканция у баба си. Тогава родителите му забелязали, че Гошко има проблеми с начина, по който гледа с едното си око. Завели детето на невролог и след куп изследвания, скенер, ЯМР, лекарите поставили страшната диагноза - тумор в мозъка. 

Видът на тумора обаче бил изключително рядък. Той е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му с операция невъзможно. Случаят на Георги е толкова рядък, че у нас детето е може би първият пациент с такава диагноза. В САЩ на година се диагностицират едва по 300 такива случая.

Родителите на Георги проучили световния опит и установили, че надеждните практики за лечение са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. 

Едно от тях е клиника в германския град Кьолн, където в момента се намира болното момченце. Затова и средствата за неговото успешно лечение трябва да бъдат събрани максимално бързо.

Дарителска сметка:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF BG07BUIN95611100548124 BGN BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
PayPal: goshko@reactivit.net



Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).