ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Св. Георги": Стойността на вложените медицински изделия не се заплаща от НЗОК
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 30.03.2023Коментари (1)1708
© Plovdiv24.bg
Позиция на УМБАЛ "Свети Георги":

"Във връзка с материал на Нова телевизия, озаглавен "Поискаха няколко хиляди лева за операция на мъжа, затиснат от паднало дърво в Пловдив“, в който материал се акцентира върху сумата, заплатена от близките на пациента за проведено по спешност лечение в УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, обръщаме внимание, че с представения материал се цели единствено привличането на вниманието на аудиторията и сензация, а не достоверност на информацията.

Журналистическата етика изисква освен всичко друго, и предоставянето на точна и проверена информация, избягване на преднамерено скриване или изопачаване на факти, както и проверка на информацията преди нейното публикуване, с оглед обективност и безпристрастност при представянето на случая. Становище на лечебното заведение не е потърсено преди излъчването на материала, като видно от заглавието, информацията е представена подвеждащо.

Пациентът е приет по спешност в Отделение по смешна медицина – Звено "Ортопедия и травматология“ при УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив в 13:10 часа на 28.03.2023 г. с политравми на горен десен и долен ляв крайник. Поради тежестта на травмите на пациента, се е наложило извършването на оперативна интервенция, при която са вложени медицински изделия, както следва:

1. Заключваща табуларна плака 1/3 – 3.5 мм., на стойност 1000,00 лв. ;

2. Заключващи винтове, самонарезни – 3.5 мм., на стойност 170,00 лв.;

3. Заключваща плака за дистална тибия L/B, лява – 3.5 мм., на стойност 1500,00лв. и

4. Проксимален бедрен антиротационен пирон, на стойност 1800,00 лв.

Стойността на вложените медицински изделия не се заплаща от Националната здравно-осигурителна каса, независимо от това дали пациентът е здравноосигурен или здравнонеосигурен. Нормативната уредба предвижда тези изделия да се заплащат от пациента.

На пациента е разяснена необходимостта от влагане на медицинските изделия, за което той е подписал декларация за информирано съгласие, като му е разяснено, че същите не се заплащат от бюджета на НЗОК. Изделията са заявени чрез Болнична аптека на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по предвидения ред за заявяване, отпускане и отчитане на медицински изделия, влагани при лечението на пациенти.

Операцията на пациента е извършена след професионална преценка на възможностите и състоянието на пациента от лекуващия го лекар, уточняване на реда на заплащане на медицинското изделие и произхода му, надлежно оформяне на медицинската документация и представено изрично съгласие от страна на пациента за влагане на конкретните медицински изделия, описани по вид, модел и производител.

Медицинските изделия са заплатени на касата на лечебното заведение, за което има издадени разходооправдателни документи – фактура № 1400049019 и фактура № 1400049021 от 28.03.2023 г.

Ролята на медиите във формирането на общественото мнение обуславя отговорността, която има всеки журналист при представянето на обективна, достоверна и проверена информация", посочват от УМБАЛ "Свети Георги".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Факта не е много приятен! Но пак добре, че тези лекари си знаят работата! Защото техните колеги Очни лекари дори не знаят какво точно представлява едно човешко око! Единственото което може да е успокояващо в случая е, че и техните колеги от Цял Свят също не знаят това! Само да нямаш такъв проблем! Защото тогава става:"Олеле Малеле!" С примитива на ниския им интелект не можеш се разбра! То си знае своето! Въпреки, че науката е доказала какво представляува един човешки орган на зрението! За това изкарват всички инвалиди със зрителни проблеми -Здрави! Без никакви увреждания! Които нямат нужда от никакво подпомагане! Но това е импотенцията от сферата на Офталмологията! Нещо което се посреща с Овации от самия Министър на Здравеопазването и НОИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП в Сопот
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: