ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тук е най-чистият въздух в Пловдив! 50 минути в тази вълшебна стая са равни на 5-дневна морска почивка!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 29.11.2017Коментари (4)17981
Приказен свят за малчуганите, тропически релакс за родителите. Това е само началото на изживяването, наречено солна стая "Хималая". Екип на Plovdiv24.bg разговаря с Николай Ковачев - управител на центъра за халотерапия.

"Солната терапия помага основно в три направления - при кожни заболявания, при заболявания на дихателната система и при стреса от напрегнатото ни ежедневие", разказа той. 

Спектърът й действително е широк: облекчава дишането при пушачите, облекчава кашлицата, облекчава астма, и още - препоръчителна е при продължителни инфекции на горните дихателни пътища, фарингит, възпаления на сливиците, бронхит, възпаления на ухото, алергии, сенна хрема, възпаление на кожата, артрит, хронична умора, слаба имунна система. Продължителното лечение води до създаване на защитен механизъм при от 70% до 80% от случаите. 

Солните стаи в център "Хималая" са две - тази за възрастни е обзаведена като тропически рай, пренасящ на морския бряг. И неслучайно - специалисти твърдят, че 50-минутен престой в тази среда се равнява на 5-дневна почивка на море. 

Детската стая пък е истинска приказка - Николай и екипът му не са пестили сили и въображение, за малчуганите има замък от истински хималайски тухли, таванът е светещо небе, а въздухът - изключително чист. Стаята е подходяща за деца над 6-месечна възраст. 

И двете помещения пресъздават солни пещери, използвани в редица държави за лечение заради плюсовете на сухата сол, позволяваща на хората да живеят по-дълго и по-здрави. Големият ефект идва от халогенераторът, който разпрашава изключително пречистена медицинска сол, доставяна от Австрия. Постепенно стаята се замъглява, получава се сауна ефект от запрашеността на солта. Когато човек я вдиша, тя навлиза дълбоко в белите дробове и ги освобождава от неприятния секрет. "Организмът започва да си изгражда имунитет за около 10 терапии", разказа Ковачев. 

Солна стая "Хималая" отваря врати на 1 декември, а адресът е ул. "Маяковски" 6. Всеки желаещ може да се информира за услугата и да запази час във Facebook на страница facebook.com/saltroomhimalaya/ и на saltroomhimalaya.com. Телефон за връзка е 0896 719 333. Центърът работи от понеделник до неделя от 9 до 20 часа. Максималният му капацитет е 250 души.

Още за солната терапия - гледайте във видеоинтервюто на Plovdiv24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.11.2017 г.
0
 
 
Само дано майки-кърмачки да не объркат солника с мола. Чакам отзиви на посетители тук. Моля, пишете. Шумно ли е? Как се контролира навалицата от управата? Гъчканица ли е или цивилизовано и спокойно?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: