ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три пенсионерки от Пловдив станаха жертва на телефонни измами
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 15.05.2010Коментари (8)1377
© Plovdiv24.bg
Около 11 часа вчера 71-годишна жена получила съобщение по телефона от мъж, представил се за сина й. Той казал, че при катастрофа е прегазил човек. После разговора продължил друг мъж, който съобщил, че е адвокат и поискал 15 000 лева, за да бъде освободен сина й от ареста. Жената обяснила, че има само 3 990 лева в дома си. След 45 минути тя предала парите на непознат, който дошъл пред вратата на жилището й.

В 12.30 часа две жени при разваляне на магия взели 4000 лева от 76-годишна пловдивчанка в дома й на ул. "П. Шилев". Парите врачките завили във вестник и чаршаф и започнали да им баят. После умело взели сумата и върнали на пенсионерката празен пакет.

С 1800 лева се разделила трета възрастна жена, която по телефона получила обаждане, че племенникът й е задържан, защото при пътен инцидент е убил човек. Поискани й били пари, за да бъде освободен от ареста. Около 15.30 часа жената предала 1800 лева на непознат млад мъж, който дошъл до входната врата на дома й на ул. "Енисей".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жалко, че отново се случват тези измами и няма кой да ги хване тея нещастници. На мен лично ми се случи подобна случка още преди нова година беше. Бях при баба ми на гости като и звънна стационарния телефон и някав се представи че бил от КАТ и баба ми тукмо се притесни защо ли и звънят от КАТ и аз и казах да ми даде слушалката да говоря. В монета в който казах да кажете и кой се обажда оня пак се представи набързо и аз преди да го доизслушам му казах какво толкова важно имат да ни съобщят и той затвори. Веднага се обадих в БТК и им казах че токущо съм разговарял с телефонен измамник и искам да проследят номера и каквото там могат да направят а те ми отвърнаха ми ние нищо немойем да направим, трябва да отидете в полицията там кадето ви е най-близко кватралното РПУ и да пуснете жалба и те тогава ще си задействат нещата и т.н. Кво да кажа освен че много се ядосах на бездействието от страна на БТК, просто няма съдействие затова и много трудно се хващат тея мизерници, а докъто това стане старите хора ще страдат. Дано по-скоро успеят да изловят тези групички.
+1
 
 
добре ве да го е*а толковали немогат веднага след разговора да врътнат едно телефонче за да разберат дали е наистина стало същото което им е казано!!! И на бабката са и звъняли но веднага е знъннала жената на нас да ни пита какво става.толковали и те немогат да се осетът , а и др което не е за първи ден е това се дъвче от 2-3 години.какво стана нали затова мобилните оператори направиха така че да няма повече телефонни обаждания !!! какво стана ??? пак ги има тези неща и със сигорност няма да ги открият както винаги.защото такава ни е държавата ,такава ни е власта ,такива сме ние българите.ЕДНО КРАДЛИВО ПЛЕМЕ затова никои не ни обича и никои не ни иска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: