Трети неуспешен опит да тръгне делото срещу групата на Мотикаря от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:54 / 06.07.2023
4359
Поредна пречка изникна пред делото за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространението на детска порнография, срещу 29-годишния пловдивчанин Павел Скръчков, познат като Мотикаря, Валентин Палийски и софиянците Александър Иванов и Стефан Великов. Четиримата се изправиха пред Окръжния съд в Пловдив, но разпоредителното заседание така и не тръгна, тъй като липсваше един от заседателите, пише "24 часа". Магистратът Весела Евстатиева даде 30-минутна почивка, но отсъстващата жена така и не се появи и процесът беше отложен за 4 септември.

Това е третият неуспешен опит да тръгне делото срещу групата на Мотикаря. На 24 април четиримата застанаха пред Темида, но двама от тях бяха без адвокати и прокурор Борис Мендев поиска заседанието да бъде насрочено на друга дата. 39 дни по-късно отново имаше подсъдим без защитник.

Според обвинението престъпната група е създадена в началото на януари 2014 г. и действала до 18 юли 2017 г. Четиримата участници създали интернет страници, сайтове и платформи, където държали и разпространявали снимки и видеа с порнографско съдържание.

Прозвището на Павел Скръчков “Мотикаря" идва от страница за забавни картинки и колажи във фейсбук, управлявана от него. Тя беше изтривана няколко пъти, но винаги се появяваше нова, която бързо набираше популярност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
09.03.2023 Порноматериали, копирани от чужди сайтове, създадоха проблеми на четирима
06.08.2017 Пловдивчанин краде голи снимки на непълнолетни момичета и ги публикува в интернет
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).