Трайчо Трайков: Държавата има шанс да си върне Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:44 / 14.03.2011
3023
"Общината никога не е била собственик на Панаира, така че няма как той отново да стане общински", категоричен бе днес пред журналисти, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това, което аз съм предприел, е в посока: Панаирът отново да стане на пловдивчани", допълни още министърът. Според него, държавата има шансове да си върне панаира. 

"Съдът на първа инстанция вече каза, че държавата е в правото си. Това, което поискахме, съдът го потвърди. Сега обаче има процедура на обжалване", поясни Трайков. Той смята, че по отношение на панаира, Община Пловдив трябва да предприеме същите стъпки, които е направило министерството, защото "случилото се в Панаира, се е случило и в "Пълдин тур инвест" в по-малък мащаб", каза още министърът.

Трайков припомни, че в горното дружество Община Пловдив първоначално е имала голямо мажоритарно участие, над 50%, а сега това участие е едва 20%.

"Ако общината сега си върне контрола в "Пълдин тур инвест", тя автоматично ще почне да управлява и целият панаир", категоричен беше Трайков и риторично попита: "Защо тогава Община Пловдив не направи това?"

Припомняме, че министър Трайчо Трайков е в Пловдив по повод на среща с представители на бизнеса в Пловдивска област.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Държавата връща панаира на Пловдивчани

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).