Трагедия на линията Пловдив-Бургас! Два влака смляха кола, има загинал!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
18:16 / 28.08.2018
30051
60-годишен шофьор на лек автомобил загина малко след 17.00 часа днес на жп прелез край гара Михайлово на линията Пловдив-Бургас в област Стара Загора. Катастрофата е по-скоро необичайна, тъй като по предварителна информация колата била ударена последователно от 2 влака. Понеже на това място линията е двойна, почти едновременно по нея са се движили 2 композиции. По лявата линия в посока София първи преминал някогашният експрес "Слънчев бряг" и днешен бърз влак от Бургас за София.

От гара Михайлово той трябвало да продължи за Пловдив, като заобиколи през Димитровград, за да избегне ремонтите работи на железния път след гара Оризово. На няколко минути след него се движил пътнически влак в същата посока, който трябвало да стигне до гара Оризово, а пътниците му да продължават към Пловдив с автобус. Заради това стечение на обстоятелствата лекият автомобил на прелеза бил ударен 2 пъти и шофьорът му нямал шанс да оцелее. Колата била с газова уредба, има изтичане на газ от нея и в момента към мястото пътуват пожарникари от Стара Загора, пише "24 часа". Двата влака в момента са спрени на гара Михайлово. Извършва се оглед. Железопътният прелез е на пътя между селата Борово и Михайлово и е сигнализиран с бариери, които най-вероятно са били спуснати, но шофьорът опитал да ги заобиколи.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).