Този хубавец е единият от задържаните за джиповете на Съединението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
14:25 / 28.11.2022
54217
Никола Дринков е единият от двамата задържани за хулиганската изцепка с качването на джипове на паметника на Съединението, научи Plovdiv24.bg. Младежът е музикант, известен още като Drink.

Районна прокуратура-Пловдив образува по-рано днес досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвиняеми.

По отношение на 23-годишния Дринков и Д. М., на 25 г., днес ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. 

По отношение на двамата обвиняеми ще бъдат взети мерки за неотклонение "гаранция" в размер на 2000 лева. След привличането им като обвиняеми наблюдаващият прокурор от РП Пловдив ще разпореди на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти срещу 26.11.2022 г. джип изкачва стълбите на паметника на Съединението, където вече е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. 

След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП-Пловдив се свързал с директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (25)

Още по темата (6):
29.11.2022 Рапърът, качил се с джипа си на паметника на Съединението: Не
съжалявам!
28.11.2022 Освободиха мъжленцата от позора на паметника на Съединението! Адвокатът им наглее брутално
28.11.2022 Има изпочупени плочки около паметника на Съединението заради джиповете
28.11.2022 Законът предвижда до 5 г. затвор за шофьорчетата, качили джиповете си на паметника на Съединението
27.11.2022 Установиха вандалите, катерили се с джип по паметника на Съединението. Казаха защо са го направили
26.11.2022 Позор! Среднощен вандализъм с джипове на Паметника на Съединението в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).