Този е шофьорът на колата-ковчег, в която загинаха двама млади

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
14:46 / 25.07.2018
15209
Повече от 4 години след ужасяващата катастрофа на пътя между Перущица и Брестовица, при която загинаха двама млади мъже, а други трима бяха ранени, случаят продължава да се разглежда в съдебна зала. На заседание на пловдивския Окръжен съд днес бе приет самоотвод на две от вещите лица, съставили допълнителната автотехническа експертиза по делото на Рангел Ташев, шофирал колата–ковчег, предаде репортер на Plovdiv24.bg. През 2015-та Ташев получи присъда от 4 години, но впоследствие делото е върнато за доразследване.

Защитниците му днес коментираха, че вещите лица явно са се почувствали заплашени от прокуратурата, почувствали са се и обидени, след като са били наречени фурнаджийски лопати. Защитата намекна и за зависимост между прокуратурата и представителите на частните обвинители, които от своя страна обвиниха, че опитват да бавят делото, за да не връщат техните клиенти суми на застрахователите в случай на неблагоприятен изход на делото срещу тях.

Те пък на свой ред контрираха, че забавяне на процеса е в интерес само на Ташев, а от застрахователите не са получили и лев. В крайна сметка съдът прие самоотвода и назначи допълнителна експертиза с нови вещи лица, следващото заседание по делото е на 12 септември.

Подсъдимият Рангел Ташев е обвинен за това, че на 30 март 2014 година при управление на МПС е нарушил пет разпоредби на Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето лице, като деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,61 промила. Впоследствие стана ясно, че един от загиналите е родният брат на Ташев - Иван.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
21.04.2022 Прекратиха дело срещу покойник
25.03.2022 Съдба! Ето кой е починалият на пейка до Сточна гара в Пловдив
30.10.2015 4 години затвор за пиян шофьор, убил брат и приятел след мощен запой
30.03.2014 Смъртоносна катастрофа на пътя Брестовица-Перущица
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).