ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: Ще уволнявам директорки на детски градини, без да ми мигне окото!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 04.10.2012Коментари (37)11893
© Plovdiv24.bg
Уволнения грозят директорките на две детски градини в Пловдив, заяви пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. На родителска среща двете госпожи, начело на забавачките "Първи юни" в "Западен" и Десислава" в "Тракия", са подвеждали родителите с изявления, че Община Пловдив не изпълнява своите финансови задължения и оставя детските градини без консумативи.

"По този начин в момента имаме едно "субсидиране" от страна на родителите под формата на "съчувствие", изрази своето възмущение градоначалникът. 

По-крещящ е случаят с "Първи юни". От перото за материали към отчета им за 31 август, което е на стойност 11 800 лв., са изхарчени само 860 лв., но въпреки всичко директорката е коментирали пред родителите, че Община Пловдив е оставила и абдикирала от тази градина, разказа силно възмутен градоначалникът. 

Подобен е случаят с "Десислава" в "Тракия", като Тотев поясни, че това се наблюдава и на много места в града. 

"Ще уволнявам директори, без да ми мигне окото. Такива изказвания са недопустими. В Община Пловдив първо се плащат задълженията към детските градини и тогава всичко останало като разходи: заплати на служители и други. Забавачките нямат нито едни ден закъснение за превеждане на сумите", категоричен е Тотев.

Стана ясно още, че на предстоящите родителски срещи в двете забавачки ще присъства и зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.


Още по темата: общо новини по темата: 1
16.10.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ай стига и вие, много ми е чудно колко пари отпуска г-н ви Тотев за детските градини. Помислете си: пари за парно, ток, вода, ХРАНА, салфетки, тоалетни хартии, сапун, учебници (изисквани от МОН) моливи, флумастери и всичко необходимо за учебните звена. Ами храната: сутрин закуска, плод, на обяд първо, второ, трето. Бихте ли ги сметнали колко е това на ден за едно дете, само за едно дете. И помислете дали би отпуснала общината достатъчно пари че да покрие всичко това, а и със сигурност съм пропуснала още доста неща. Моля ви не обвинявайте директори и учители без да се замислите и зад всичко това!
на 05.10.2012 г.
+1
 
 
И с малко пари може да се направи достатъчно. Учебните заведения и забавачки са ръководени масово от филолози, а не от икономисти. Даскалите са си за в час, но оставете управлението на годни мениджъри! Ей за това в шкафа има 3 ролки тоалетна хартия и 11000 лв в касата! Изключвам добрите ръководители, има и природни таланти, на които просто им се отдава, но за тях няма да се чуе в такива кокошкарски спорове. Нормално е да се спонсорира! Очакват го! Но трябва да се прави доброволно и без ганьовски намеци. Ако ви кажа колко плащаме за частното училище на мойта дъщеря в чужбина, ще хлъцнат доста от вас, но и чекове разписваме за какви ли идиотски кръжоци по интереси, отбори и т.н. Никой не ни го е искал, но си еТРАДИЦИЯ и си се подразбира. А и ние няма да остави да ни гледат детето на криво. Палавка е малко, та трябва да се отчитаме.
+2
 
 
Г-н Тотев,според вас 4 ролки тоалетна хартия на 25 деца за цял месец достатъчни ли са?А това че, не сте им осигурили необходимите материали (флумастери,скицници,блокчета и т.н.) какво означава ? А относно материалите за почистване ,синът ми е с астма детето се задушава буквално и вече за 4-5 път е с изгорени дрехи от тоалетните .Вода от 30 годишните тръби на чешмите ли да пият -естествено събираме пари за вода.Така че г-н Кмете стига с това Субсидиите са преведени.Направете нещо и за базите,в Южен в блоковите градини е ужас.
0
 
 
Няма детска градина в Пловдив ,в която да не събират "дарения",може би наистина пари не достигат за консумативи,но липсата на сапун,тоалетна хартия ,салфетки ,на чий гръб е?
-2
 
 
Вярно е кмете! Докато не падне нечия глава няма да се стреснат. Всичко тръгва от некадърно, немърливо или спекулативно управление на градините - обърнали са детските градини на касичка за милостиня с инвестиционна цел за нечия облага. И нали сме меки души, камо ли майките и като им направят едни мили очи и изкарат нещата едва ли не, че носят тоалетната хартия и сапуна от домовете си и майките това и чакат - вадят и дават без да се замислят. И какво става - капка по капка - ето детските градини сега са едни големи гьолове свикнали да се пълнят не само от бюджета, но и от грижовните родители, които мило и драго дават за своите деца без да се замислят. А къде наистина отиват парите? - само директорите знаят. Има една определена такса - всичко дадено над нея за мен е спекулация.За най-голямо съжаление това спонсориране в момента го има във всички градини в града.Има ли кой да даде на този, който реве той няма да спре, а ще реве още по силно защото вижда, че му дават щом реве. Давайте мили родители, но знайте, че те ще продължават да ви искат. Въпроса в статията може би е - къде са останалите 11 000 лв и защо не са уползотворени ?
+1
 
 
Г-н КМЕТЕ НАИСТИНА ПООБИКОЛЕТЕ ГРАДИНИТЕ,ЗА ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!неможе да казвате,че нищо освен таксата няма да се плаща,а в същато време да ни искат консумативи като флумастри,пластелин,моливи и други!нали уж всичко щеше да е осигурено от милата ни община?!?
+6
 
 
Забравих да благодаря за предоставените безплатни помагала за първа група! Страхотни са наистина, но..... Много за оцветяване, рисуване и писано, но........ на 27 деца в група 10 молива на възрастта на кмета, може би! Учителките са мотивирани и имат огромно желание за работа с децата, но дребните подробности ги спират, дори и моливи нямат право да ни поискат, но ако отидем с декларацията при кмета и лично го помолим че желаем да закупим материали, можело..... Простотия и глупост!
+7
 
 
Много ми се иска лично г-н Тотев да посети детските градини в Пловдив, не става въпрос за новопостроените! Цяла нощ не съм спала след снощната родителска среща! Съжалявам милите деца, които уж са бъдещето на нашата "мила родина". Нека да отиде лично и да провери къде и в какви условия прекарнат по-голямата част от деня си! Положението е трагично - матраци на 20 години и разпадащи се легла! Стая, което не е виждала латекс и освежаване от няколко години! Това е жестоко! Кой отговаря за поддръжката на базата?
+4
 
 
Ами да погледне и в ОДЗ ''ЗОРА" каква кочина е двора и всичко останало!!! А това, че директорите постянно реват за пари си е просто традиция. Моето предложение е за цялостна проверка на всички градини и анкета с родителите, тогава ще се разбере всичко. Предлагам на plovdiv24.bg да организира анкета с отзиви за детските градини, може пък да е полезно за кмета :)
+2
 
 
Против съм, единствено когато не виждам къде отиват парите и като гледам коментарите ви, се чудя едно - абе хора, то е за благото на децата ни. И аз нямам възможности, но още в първите дни купих играчки за децата в градинката на двора, защото имаха 2 топки за 20 деца. И аз искам детето ми да е чисто, измито, затова и давам каквото ми поискат. Ако дават такива пари, добре, но не съм много сигурна... Те 240 казват че са много за 1 дете на месец, а пък да дават чак хилядииии....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: