Толкова нагъл непълнолетен крадец Пловдив не помни!

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
09:55 / 21.02.2020
7261
Опасен непълнолетен крадец получи своето наказание от районния съд в Пловдив. Въпреки ужасните нагли кражби, младежът получи само условна присъда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Действията на младият апаш биха възмутили дори най-сдържаните граждани:

На 01 януари 2017 г. следобед подсъдимият отишъл до търговски комплекс "Шел Марица", намиращ се до кръговото на булевардите "Шести септември" и "Източен". В обекта имало поставени камери за видеонаблюдение.

Той отишъл на касата, където били изложени лотарийни билети, които подсъдимият видял и решил да открадне. С тази цел, той започнал да разсейва и отклонява вниманието на касиерката, като първоначално поискал да закупи два кроасана, а после и различни марки цигари от нея. В един момент, когато тя била с гръб към него, подсъдимият взел от стелажа 27 бр. лотарийни билети "Златната седмица", всеки на стойност 2 лева. След като разбрал каква била цената на заявените от него за закупуване стоки, подсъдимият отказал и напуснал обекта с отнетите билети.

Три дни по-късно той атакувал магазин "Билла", който се намира точно срещу въпросната бензиностанция "Щел“. Там ударил магазин "Интърнити", където били изложени стелажи с различни билети от вида "Кеш кръстословици". Подсъдимият отишъл до служителката и я питал какви задължения има за неговия номер и може ли да си вземе друга карта. Докато жената гледала в монитора, подсъдимият взел от стелажа 28 бр. билети, всеки на стойност 3 лева. След като получил отговор на зададените от него въпроси, подсъдимият с отнетите вещи напуснал магазина.

Докато отивал към супермаркета, служител на бензиностанцията, която била окрадена преди три дни, забелязал подсъдимия и тръгнал след него. Изчакал го отпред. На излизане го хванал за ръката и му казал, че ще го заведе до "Шел Марица", тъй като се съмнява, че на 1 януари е откраднал лотарийни билети. Подсъдимият признал, била извикана полиция и момчето било арестувано за 24 часа.

Последвало затишие, но младият апаш нападнал отново на 15 януари. Тогава влязъл в магазин за бельо, който се намира на бул. "Васил Априлов“. Подсъдимият карал продавачката да му показва различни модели боксерки, а докато била с гръб към него ѝ свил телефона, който бил на щанда. След това се отказал да купува и си тръгнал. Отнетият телефон подсъдимият по-късно през деня продал в квартал Изгрев.

Следващият удар е от 20 януари – в магазин за обувки на улица "Иван Вазов“. По същата схема продавачката била заблудена и останала без телефон, който младежът продал в квартал Изгрев.

На втори февруари под ножа се оказал и магазин "3001 стоки", находящ се на ул."Царевец" № 2. Тук подсъдимият искал да разгледа подаръчните торбички и докато никой не гледал свил 30 броя билети "Бинго Лото“, всеки на стойност 3 лева и 25 броя билети "Лото+“, всеки на стойност 2 лева.

На 05 февруари вечерта апашът посетил МОЛ "Марково тепе“, където отишъл в магазин "Уайкики". Подсъдимият държал в дясната си ръка зеленикаво-кафяво яке и се насочил към закачените на закачалки якета. От там взел две закачалки с поставените на тях якета /дамски, едното розово, другото синьо/ и се отдръпнал зад щендер с дрехи. Под това прикритие успял да свали от едното яке /розовото/ магнитното устройство, след което скрил якето като го обвил с носеното от него и напуснал магазина. Действията на подсъдимия по отнемането на вещта били записани от видеокамерите.

На 25 февруари отишъл и в "Метро“. Като влязъл в магазина се насочил към отдела за спортни стоки, откъдето взел камуфлажно горнище и чифт маратонки, след което отишъл в пробната. Там подсъдимият облякъл горнището под своята връхна дреха, след което излязъл и върнал маратонките. После подсъдимият взел камуфлажно долнище и отново отишъл в пробната, където обул същото под своя анцунг. След като излязъл от пробната, с отнетите от него дрехи – камуфлажни горнище и долнище, подсъдимият се насочил към изхода на магазина.

Той обаче бил разпознат от охранител в магазина, който го заподозрял. Служителят пресрещнал подсъдимия, след като преминал през касовата зона, без да плати гореописаните дрехи. Била извикана полиция, а момчето - отведено в сградата на Шесто РУ, където бил задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР.

Общата стойност на откраднатото имущество е 901 лева. Младежът бил изправен пред съда, а изготвената съдебнопсихиатрична експертиза заключила, че той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Пред магистратите крадецът признал изцяло всички обвинения, за да намали присъдата си с 1/3. Заради ниската стойност на отнетите вещи, оказаното съдействие на органите на досъдебното производство, изразеното искрено съжаление и критичност към постъпката, както и затрудненото материално и социално положение, в което се е намирал подсъдимият към момента на извършването на деянието, съдът му наложил само условна присъда – 8 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).