Тодор Тодоров: Ще се боря район "Западен" да си остане най-зеленият в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 17.10.2023
1892
Пловдив има хроничен проблем с намаляващите зелени площи. Презастрояването, особено в районите-спални, като "Западен“, “Южен" и “Тракия" “изяде" голяма част площите, предвидени за паркове и градинки. Каква е ситуацията в района, където участвате в надпреварата за районен кмет?

Наистина, близостта на Индустриалната зона, оформила се около магистрала "Тракия“, направи нашия район много атрактивен за живеене.

Много млади семейства от Южна България закупиха жилища и трайно се установиха да живеят и отглеждат децата си в района. Обособяват се нови квартали "Смирненски III“ и "Смирненски IV“ около Братската могила. Бъдещият квартал "Смирненски – V“ ще бъде на запад - към кв. "Прослав“. Т.е. и там има сериозен риск зелените площи да са недостатъчни за нарастващото население.

Наистина ли “Западен" все още е най-зеленият район на нашия град, ще успеете ли да запазите това? Как ще се справите със строителния бум, който кипи в пространството между ЖК "Корона“ и кв. "Прослав“, както и южно от Гребния канал? На практика, не останаха много свободни площи за застрояване.

Приливът на население и регулирането на новите квартали доведоха много строителни предприемачи. Балансът да запазим зелените площи от една страна, и от друга – да не спираме строителството и да не спъваме инвеститорите е много крехък, но е постижим! Смятам да засилим контрола при издаването на разрешенията за строеж, които са в прерогативите на районната управа.

Преди години, в дирекция "Обществени поръчки“, заедно с колегите от р-н "Западен“, започнахме процедура по Закона за обществени поръчки (ЗОП) за нов парк в района, свързан със залесяването на 650 декара близо до Гребната база, ще проверя докъде и стигнало процедирането на проекта и ще ускорим работата по него.

Да поговорим за междублоковите пространства в района. Доста от тях се в неугледен вид. Те влизат ли в приоритетите ви?

Както споменахте преди малко, район "Западен“ е най-зеленият район на нашия град. Ще положим максимални усилия, за да запазим тази тенденция и да не правим дори и крачка назад. Това включва освен активна работа на място, също и екипна работа с колегите от ОП "Градини и паркове“ в Община Пловдив. Заедно ще облагородим и ще поддържаме зелената система в района.

Как ще работите с гражданите на района? Предвиждате ли приемни дни, в които да се срещате с тях и да получавате пряка и обективна информация за проблемите по места?

Да! С екипа ми ще се срещаме ежедневно с жителите на района. Освен районният кмет, срещи с гражданите ще имат и зам.-кметовете на "Западен“, това ще бъде лично мое изискване към тях. Визията ми за администрацията е тя да бъде отворена към гражданите. Такива са съвременните изисквания в административната дейност: ежедневен контакт с местната общност, бързина, коректност, добро отношение и ангажираност в ежедневната работа.

Тодор Тодоров е кандидат за кмет на район "Западен“ от коалиция “Съединени за Пловдив".

Роден на 24 април 1978 г. в гр. Пловдив, семеен, с две деца. Завършил е право в ПУ "Паисий Хилендарски“. Има 15 години стаж като юрист в общинската администрация, със сериозен опит в изборното законодателство. Шест пъти е бил член на РИК Пловдив, два пъти председател на РИК - Пловдив. В момента е директор на дирекция "Обществени поръчки“ в община Пловдив.

За всички кандидати на коалицията можете да гласувате в номер 68 в бюлетините.

________________

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6647):
03.06.2024 Иво Танев: Лора Инджова се появи като кралица от приказките! А до нея стоеше истински мъж
03.06.2024 Въпреки че работят в различни телевизии и голямата им любов не пламва от пръв поглед, те са неразделни
03.06.2024 Цеци Красимирова стана набожна
03.06.2024 Маги Халваджиян на седмото небе от щастие
03.06.2024 Азис заприлича на диво животно
03.06.2024 Ергенът Алек чисти имидж
Още новини от Новини от Пловдив:
Страхотен фестивал отново в Пловдив
РЗИ Пловдив: Няма натровени деца в ДГ "Радост"
Реставрираха едни от най-красивите мозайки в Пловдив
Май няма да строят до "Каспела"
Инцидент в известен ресторант в северната част на Пловдив
Криминални клиенти пребиха таксиметров шофьор в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).