Тодор Чонов: Буферните паркинги са вариант за разтоварване на трафика

Автор: Диана Бикова
Коментари (8)
10:40 / 25.12.2019
7878
Ген. Тодор Чонов е роден в Пловдив. Магистър по право, специализирал Академията на МВР. Започва работа в МВР през 1987 г. и остава в системата 20 години. Бил е началник сектор ГД "Борба с организираната престъпност". Директор на ОД на МВР от 2009 до 2013 г.  

Тодор Чонов пое най-тежкият ресор в община Пловдив - транспортът. Той ще трябва да се справи с трафика, задръстванията и неработещата електронна система за градския транспорт.

До средата на януари трябва да се проведе срещата с висшия мениджмънт на испанската фирма ИНДРА, която реализира Транспортния проект в Пловдив, каза в интервю за Plovdiv24.bg зам.-кметът Тодор Чонов. Община Пловдив ще настоява фирмата стриктно да си изпълни разписаните в договора ангажименти. Гаранционната поддръжка е до края 2020 г. и системата трябва да работи, в противен случай общината ще потърси отговорност. Другото важно искане е смяна на испанския технически екип, който не се показва на нужното ниво.

Експерти по киберсигурност и софтуерни решения от Израел са направили проверка на електронната система. Тяхната задача е да дадат отговор защо системата не работи и какви мерки могат да се вземат, коментира Чонов.

Проблемът със задръстванията е сред най-големите в града. Чонов посочи, че по данни на МВР на месец в града циркулират над 5 милиона превозни средства. Всяка сутрин по Карловско шосе в града влизат над 40 000 превозни средства и вечер излизат. Сред краткосрочните мерки е въвеждането на нови циклограми за големите кръстовища, както и допълнителни секции за десен завой. За проблема с двете кръстовища на бул. "Руски" пред Търговската гимназия се търси комплексно решение, обясни зам.-кметът. Обмисля вариант за изграждане на пасарелки по бул. "Васил Априлов" в участъка от областната управа към бул. "България. По големите булеварди ще има "зелена вълна".

Цените на билетите и картите за преференциално пътуване остават без промяна.

В интервюто Тодор Чонов съобщи, че е подписал заповед за сформиране на комисия, която ще подготви процедурата за конкурс за 8 от градските линии. Договорът с настоящите превозвачи изтича на 2 април 2020 г.

Зам.-кметът коментира, че в Генералния план за организация на движението не са предвидени буферни паркинги, чрез които може да се разтовари движението в централна градска част. 

Тодор Чонов отправи апел към водачите да бъдат толерантни на пътя.

Цялото интервю със заместник-кмета Тодор Чонов гледайте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (24):
01.01.2020 Най-грозните зверства и смъртоносни инциденти в Пловдив!
01.01.2020 Знаковите съдебни дела и разправии в Пловдив за 2019 г.!
01.01.2020 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
31.12.2019 Пламен Панов коментира какви са концепциите му за културата, археологията и туризма
31.12.2019 Йордан Ставрев: Обмисляме общ план за видеонаблюдение на целия Пловдив
30.12.2019 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през ноември!
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).