ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тихата работа на климатика е ключ към спокойния сън
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 16.05.2016Коментари (0)3806
С течение на времето се разработват все по-ефективни климатизатори. Те спестяват пари, осигуряват хладен въздух в горещото време и затоплят помещенията, дори когато температурите навън са отрицателни. Въпреки това, дори днес има стари модели климатици, които работят шумно и могат да нарушат спокойствието ни, докато се опитваме да спим или да отвлекат вниманието ни, докато гледаме телевизия.

През последните години, производителите на климатична техника обърнаха внимание на създаването на модели, които не генерират много шум, докато все още поддържат ефективна климатизация.

Много собственици се фокусират върху първоначалната цена, експлоатационни разходи и ефективност при избора на климатик, но нивата на шума също играят важна роля в цялостния комфорт на дома. Нивото на шума се измерва в децибели (dB) -относителна единица, показваща с колко един звук е по-силен от друг. Като пример - нивото на шепот е 25-30 dB, шум в офис както и силата на нормален разговор отговаря на 35-45 dB, а шумът на оживена улица или разговор на висок тон 50-70 dB. Шумът от работата на вътрешното тяло не надвишава шума в офис или магазин, но ако климатикът се инсталира в спалня или кабинет, е необходимо да обърнете внимание на нивата на шум.

Изключително тих режим на работа предлагат инверторни климатици Daikin. Климатизаторите от серия FTXM-M не генерират много шум и са предназначени за тиха работа. Всички части и механизми, вградени в климатика, са проектирани с цел да се намали звуковото налягане. Безшумната работа на вътрешните и външните тела ви осигурява постоянно спокойствие и комфорт. При съвременните подови климатици се отличава серията Nexura. Наличието на режим "Сън" прави Nexura изключително подходяща за спални помещения. Вътрешното тяло осигурява безшумна работа, като запазва ефективността на климатизатора и гарантира пълен комфорт по време на сън. Вътрешните тела се отличават с изключително ниско ниво на шум. Излъчваният шум е едва 19 dB(A) в режим на лъчисто отопление, което може да се сравни с тих шепот и е най-ниското ниво на шум за такъв тип подови климатици. Сред хиперинверторните климатични системи изпъква моделът Ururu Sarara, който осигурява безшумна работа във вашата спалня, като запазва ефективността на климатизатора и осигурява пълен комфорт по време на сън. Вътрешните тела се отличават с изключително тих режим на работа, който е едва доловим. "Тихият режим" на външното тяло ви позволява да поддържате комфортна климатизация на вашата спалня и същевременно да сте спокойни, че и сънят на вашите съседи няма да бъде нарушен.

Звуковата мощност на климатика, която производителите предоставят в проспектите с техническа информация, се отнася за нов и монтиран съгласно изискванията климатик. Като правило, непрофесионалното монтиране на климатика увеличава шума му. Външните тела трябва да са възможно най-отдалечени от прозорци, а при монтаж на климатика на покрив е добре да се поставят гумени подложки за намаляване на вибрациите. С течение на времето шумът на климатика неизбежно нараства поради износване на лагерите на компресора и вентилатора му, както и заради разхлабени неподвижни връзки. Затова периодичната проверка на състоянието им е наложителна. Част от нея следва да включва почистване на перките на вентилатора, тъй като натрупаните по тях замърсявания нарушават баланса му и шумът нараства.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg.

Онлайн платформата klimaticite.bg предоставя детайлна информация за всеки един продукт, придружена от подробно описание на техническите параметри, снимков и видео материал, инструкции за експлоатация и актуална информация за складовите наличности.

Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел. Мисията на Биттел е да подобри и улесни ежедневието на клиентите благодарение на иновативните решения, които предлага в сферата на телекомуникациите, климатизацията и обзавеждането за дома и офиса.

Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.

Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона
ул. "Нестор Абаджиев" № 13
тел: 032 270 024
GSM: 0897 806 008

e-mail: office@bittel-bg.com
www.bittel.bg

Работно време:

Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа
Събота и Неделя: почивни дни
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: