ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежко мълчание на Георги Енев, не казва къде са откраднатите пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 06.07.2012Коментари (23)8591
©
Предалият се вчера Георги Енев, който изчезна на 22 юни с близо 1,5 милиона лева, откраднати от инкасо автомобил, отказва да сподели с прокуратурата в Пловдив къде са парите. Охранителят се появи вчера вечерта с празна раница и с ребус, който се очаква да разреши държавното обвинение.

Две седмици пловдивчанинът остана скрит от погледа на български и европейски издирвателни органи. Къде е бил през това време и какво го е накарало да се предаде обаче също са загадка за разследващите. Енев не е говорил по темите при първоначалните разпити, заяви пред зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Следвайки логиката обаче, от държавното обвинение стигнали до заключението, че охранителят е бил близо до Пловдив, тъй като от обаждането, анонсиращо предаването му, и самата му поява минали около час-час и половина.

Тежкото мълчание на Георги Енев породи съмнение, че в цялата схема има замесени и други лица. На въпрос дали той е действал сам, зам.-окръжният прокурор отговори уклончиво: "По-скоро да".

За момента разследването разполага с двама свидетели, които видели как на 22 юни охранителят прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си "Опел Кадет". Камерите на КАТ също показвали, че е сам в колата си. Предстои обаче всички обстоятелства около кражбата да бъдат изяснени.

33-годишният Георги Енев е задържан за 72 часа. Докато липсваше от полезрението на органите на реда, му бе повдигнато задочно обвинение - за длъжностно присвояване в особено големи размери. Доброволното му предаване обаче би изиграло ролята на смекчаващо вината обстоятелство, каза още зам.-окръжният прокурор.

Източник: bTV



Още по темата: общо новини по темата: 94
19.12.2022 »
18.05.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този ще създаде сериозен прецедент, ако някак си съумее да се измъкне леко и с пари, въпреки че вероятността клони към 0. Четох за "подобен" случай в Италия, там един касиер на разпаднала се партия си присвоил около 25милиона евро и се опитал да направи съглашение с прокуратурата като получи условна присъда и върне 5милиона. Ама не му се вързали, разбира се. Отнето му е имуществото, къщите, вилите, колите, банковите сметки, в затвора е, че и жена му е арестувана. Та Жорко ако си мисли, че ще се отърве леко, си прави сметките без кръчмаря (освен ако и кръчмаря не е вътре в кюпа, де). Отделно, че и сумата не е кой знае какво, в зависимост от начина на живот може да се стопи за няколко години. А после?
0
 
 
в България ако откраднеш или присвоиш няклко милиона почоти сигурно е че ще се отървеш..... разпределяш откраднатото по каналния ред дават ти няква смешна присъда и всичко е ок .....най пресния пример е в-топлото
+3
 
 
От това ще излезе добра история за филм
+1
 
 
От километри си личеше,че тоя е малоумна шматка,сега в панделата ще го разпорят аа като гледам май няма да му е за първи път,после като/ако излезе мутрите ще го разкрасят и пак ще си е голтак какъвто е.
+6
 
 
Аз пък си мисля,че в бронираната кола е нямало никакви пари,а има някаква далавера тука.И мастити адвокати са убедили Жоро да участва в измамата като са му дали някой лев и са му обещали лека присъда.
+2
 
 
Може и да не лежи,,,няма доказателства - парите ги няма...и така лека полека ...охранителната фирма може да си го съди, чче не ги е опазил, ама това е друго
+3
 
 
Георги ще полежи 3 -4 годинки макс. застрахователите ще покрият загубите на банките и така, всички са хапи, въпроса тук е,след като излезе дали тези 1,5млн. ще струват колкото сега?
+3
 
 
Между другото, каква стана с братя Галеви и с въоръжения обир на 11 април??? Цветанов трябва да почерпи Георги Енев, че се предал. :-) поне единият случай разрешен, а за другите да не говорим.....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.07.2012 г.
0
 
 
Може и до 20 г. присъда да получи. Сигурно си е върнал борчовете, но пък му се живее на човека, та затова се е предал.. Все пак - живота е само един!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: