Техническият университет вече си има лаборатория по роботика

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:21 / 03.12.2018
3078
Кметът Иван Тотев бе специален гост при откриването на новата учебна лаборатория по роботика и автоматика на Техническия университет в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

В нея да програмират промишлени роботи и да работят с най-модерните индустриални технологии ще се учат студентите от специалностите "Автоматика, информационна и управляваща техника", "Мехатроника" и "Индустриално инженерство".

"Инвестициите в обновяване и модернизиране на лабораторната база на университета са едни от най-ефективните и водят до повишаване качеството на подготовка на инженерните кадри. Те са само част от сътрудничеството между бизнеса и нашия университет", коментира по този повод директорът на филиала проф. Въльо Николов.

Лабораторията по роботика и автоматика е оборудвана  с най-съвременните технологии в автоматизацията и ще помогне на студентите да свържат знанието с приложния опит. От висшето учебно заведение се похвалиха, че студентите са изключително нетърпеливи да започнат работа на роботите, които – от своя страна, може да правят абсолютно всичко. Технологията е в контекст принципа на Индустрия 4.0 и е това, която младите хора ще видят в предприятията, когато започнат работа. От друга страна инженери от индустриалните предприятия също ще имат възможност да се обучават с роботите, повишавайки своята квалификация.

Лабораторията е изградена по инициатива на ТУ - София, филиал Пловдив и българската инженерингова компания "Ехнатон България" в партньорство с "Мицубиши Електрик".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).