Тараш в затвора в Пловдив! Откриха телефон, затворник отива в карцера

Автор: Георги Василев
Коментари (41)
11:18 / 02.06.2020
16449
Лишен от свобода, който изтърпява наказанието си в затвора в квартал Кючук Париж, ще трябва да лежи пет денонощия в карцера, тъй като бил хваната да цъка на мобилен телефон в стая 33 на зандана, научи репортер на Plovdiv24.bg.

Той бил спипан на 7 май. Тогава един надзирател нахлул в стаята и видял как затворникът ползва телефона. След претърсване и обиск, устройството веднага било отнето. Наложило се и други лишени от свобода да дават обяснения по случая, като един от тях дори заявил, че телефонът бил негов. На следващия ден въпросния пандизчия се отказал от показанията си и обяснил, че бил принуден да излъже.

Съгласно чл.97, ал.1, т.3 от Закона за изпълнението на наказанието и задържането под стража, лишените от свобода не могат да притежават, ползват или държат при себе си мобилен телефон или части от тях.

Справка в регистрите на затвора показала, че на задържания със смартфон затворник са му били налагани и други дисциплинарни наказания - лишаване от хранителна пратка за срок от 3 месеца и три денонощия изолиране в наказателна килия. И двете наказания са наложени за ползване на мобилен телефон.

От наказанията следва, че нарушаването на правилата е постоянно поведение на мъжа - същият вече два пъти е наказан за ползване на мобилен телефон и затова ще трябва да прекара пет денонощия в карцера.

Виж коментарите (41)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).