Такъв е животът - някои стоят на топло в моловете, други работят навън

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 09.01.2017
5231
Минус 9 градуса - толкова показваха термометрите тази сутрин в Пловдив. В мразовитото време мнозина предпочетоха да останат по домовете си. Има обаче такива, които нямат право на отпуски или болнични. В студ и жега служителите на "синя зона" са винаги навън. Те разчитат най-вече на няколко ката дрехи и малко чай.

Намаляването на работния ден е най-честата мярка, предприемана от работодателите при студ като днешния. В "синя зона" също има такава практика, днес на улица "Иван Вазов" работи Димитър Дервишев.

"Облечен съм с 2 блузи и отгоре със служебните дрехи, които са топли. Понякога влизам в някой магазин да се стопля, но не стоя много време вътре, защото се изпотявам. А като излезеш навън изпотен, рискуваш да се разболееш. Има наблизо машина за кафе - взимам си чай, но до 2 на ден. Защото после често трябва да ходя до тоалетната", разказва Димитър Дервишев.

Мъжът е категоричен, че от новата година работата е намаляла. Дали защото пловдивчани са свършили парите покрай празниците или защото в този студ дори автомобилите имат проблеми със запалването. От сутринта Дервишев бе продал само 10-тина талона, което е малко в сравнение с друг период на годината.

"Когато се прибера вкъщи, пия "Упсарин" или пък някой от разтворимите лекарства против грип. За мен това е първата зима, започнах работа на 1 март. Не е чак толкова трудно, че да се откажа от работата. През лятото примерно, като беше 40 градуса, пак беше трудно, но знам, че е само за няколко дни и ще се промени времето", допълва служителят на "синя зона"

Такъв е животът - някои стоят на топло в моловете, а други мръзнат в очакване да приключи поредният работен мразовит ден.



Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (474):
20.04.2017 И утре студ, дъжд и сняг
20.04.2017 Циклонът "Петер" удари България! Шофьори с летни гуми закъсаха в снега!
20.04.2017 Сняг на парцали вали на хижа "Здравец" и "Копривките"
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
18.04.2017 Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво се случва на 20 минути от
Пловдив!
12.04.2017 EVN: Зимата свърши, започваме да ви спираме парното!
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).