Табела на Руския пазар предупреждава: Не купувайте тези птици!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
17:24 / 25.02.2013
10699
Табела "Не купувайте тези пойни птици" със снимките на най-често незаконно продаваните диви пойни птици ще монтира РИОСВ-Пловдив на територията на Руския пазар. Целта е гражданите да добият визуална представа за защитените от Закона за биологичното разнообразие диви птици, предлагани от бракониерите за домашни любимци. 

Табелата информира още, че в клетка те не преживяват дълго, не пеят, не се размножават, непрекъснато си стремят се да излетят на свобода, при което се нараняват и нерядко загиват. С купуването на диви пойни птици - кардарини, зеленики, конопарчета, чинки и скатии гражданите насърчават бракониерския им улов, който води и до намаляване на популацията им в града. 

Табелата ще се монтира от ОП "Градини и паркове" със съдействието на кметството на район "Север" и община Пловдив на Руския пазар, тъй като там най-често се търгуват незаконно уловените диви пойни птици. Апелът към пловдивчани е да информират институциите, когато забележат, че се ловят или продават диви пойни птици.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).