ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ТИР-ове паркират безразборно по тротоари и зелени площи в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 10.02.2011Коментари (10)3653
© Plovdiv24.bg
Отново продължават своеволията при начините на паркиране из града, за това ни сигнализира и читател на Plovdiv24.bg. Той ни пише с молба да съдействаме отново за решаване на подобен проблем. Става въпрос за тротоара пред бл.55 в ж.р. "Тракия", който е пригоден чрез бетонови блокчета и за паркинг на леки автомобили. От година обаче върху този тротоар-паркинг редовно спират за 1-2 дневен престои най-различни TИР-ове с чужда регистрация.

"Ако тротоарът не им стигне, ползват тревната площ", възмущава се читателя. 

В Община Пловдив има Наредба №2 за Организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства, в която наредба в Глава четвърта, озаглавена "Паркиране" е казано, че международни автомобили от тази категория могат да паркират само на паркинга на 9-ти километър, допълва още читателят. 

Наш репортер потърси за коментар кметът на район "Тракия" Гиньо Матев. Той обеща, че незабавно ще направи проверка по случая и изпрати служители на общинска полиция на мястото. На тротоара пред  блока обаче е нямало никакви ТИР-ове. За доказателство, обаче нашият читател ни е пратил снимки, на които се вижда, че действително наистина върху тротоара е имало паркиран ТИР, а блок 55, за който става въпрос в сигнала, се намира в непосредствена близост до блок 48, който се вижда на изображението.

От кметството на район "Тракия" апелират към гражданите, живущи там, да сигнализират веднага, след като забележат отново такова безобразно паркиране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Зелени площи" в Тракия...винаги се сещам за старата махала около Братската могила за нарочно сят косен и поливан райграс. Пък то тва тука в Тракия май му викат троскот бабини зъби,и тук там магарешки бодилИ.
+1
 
 
Аз не виждам какви са проблемите с квалификациите, и "Тракия" и "Кичук Париж" са създадени като квартали, в които да се пренасят хората от близките села. Не е важно от къде си дошъл, важното е какво си направил след като си дошъл. Виждал съм забележителни глупости когато става въпрос за шофиране и паркиране в Тракия и затова твърдо съм на мнение, че това е един от кварталите, в които по този параграф има много големи идиоти. Не е само там, разбира се. Специално за автобусите скоро ми се беше случило да чакам един приятел на спирка на бул. Никола Вапцаров. Около 9 и 30 вечерта беше, паркирах на края на отбивката за спирката, за да не преча евентуално на маршрутки и други МПС-та от градския транспорт и седнах на спирката. По едно време някакъв рейс дойде и взе да се бута на сантиметри точно зад колата ми. Тъй като се притесних, че ще качва хора, а аз му преча отидох и го попитах дали има проблем, че колата е в края на отбивката за спирката и той каза "ми хубаво е да я преместиш, че ще паркирам рейса тука тая нощ"...
+1
 
 
селяни са дядовците ви! ако Тракия не е в Пловдив , то тогава Пловдив - 5 по население , Тракия - 10-ти :D:D:D:D ...... гражданяяяяя
+2
 
 
"Тракия" - щастливи селяни гъсто населени
+2
 
 
Тракийци няма какво да се сърдят, като ги бъзикат, че не са в Пловдив. Влизаш в квартала и виждаш как всеки си паркира където му падне. По булеварди, по тротоари. Само там ми се е случвало да видя, как тракиеца си паркира 15 годишната кола на ленатата за ляв завой, на пешеходната пътека на кръстовище със светофар и най невъзмутимо си слиза, пресича си и отива на пазар.. о_О
+7
 
 
не само тирове , а и камиони , бусове , ванове с фирмено предназначение , да си направят фирмени паркинги и да си паркират там!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: