Своеволен служител таксува неправомерно спрели автомобили на безплатен паркинг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
16:30 / 24.09.2010
7993
Човек с облекло на общинска охрана събира неправомерно такси от паркирани автомобили на безплатен паркинг в центъра на града. За това ни сигнализира вчера читател на Plovdiv24.bg. Въпросният паркинг се намира в самото начало на ул. "Капитан Райчо" срещу "Тримонциум".

Наш репортер видя на мястото на сигнала, че наистина има лице облечено с жилетка на общинска охрана, което събира такса за престой на спрелите автомобили. За повече яснота по случая потърсихме директора на ОП "Синя зона, паркинги и гаражи" Петър Копарански.

"Не би трябвало да има на това място наш служител, който да събира такса. Това е паркинг със свободен достъп и такова нещо е недопустимо. Имаме наши служители разпределени на синя зона по-надолу по "Кап. Райчо", но на този паркинг, пак повтарям наш представител нямаме", каза Копарански.

Той сподели още, че ще направи проверка и ако се окаже, че действително е имало техен служител там ще вземат необходимите наказателни дейности.

"Ако действително е имало такова лице на паркинга, то не е поставено там по наше нареждане, вероятно това се дължи на извършено своеволие от длъжностното лице", завърши шефа на "Синя зона, паркинги и гаражи".

Разговаряхме и с директора на "Охрана и сигнализация" Александър Стайков, който каза, че има някакво объркване на този етап със служителите на новите общински фирми.

"Към този момент от "Синя зона, паркинги и гаражи" ползват наши униформи, понеже още не всичко в новите предприятия е изпипано както трябва", сподели Стайков.

Виж коментарите (18)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).