ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Свалят летищните такси от април
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 29.10.2009Коментари (1)2053
© Plovdiv24.bg
Държавната част на летищните такси на пловдивския аеропорт ще се намали с 40% след 1 април, съобщи заместник-министърът по транспорта Камен Кичев, който днес присъства на работна среща за развитието на летището и туризма в региона, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След смъкването на таксата управлението на летището трябва да изготви частта по обслужването, така че таксата като цяло да бъде конкурентна и по-ниска от тази на София.

През зимния сезон ще бъде подготвен много добър конкурентен пакет, с който да се привлече вниманието на авиокомпаниите и през лятото на новия терминал да кацат самолети на редовни авиолинии, на нискобюджетни первозвачи, чартърни полети, които да водят туристи. Специално създадена концесионна група изготвя стратегията за концесия, която ще бъде обявена в световен мащаб.

"С тези намалени цени може да се преразгледат и таксите за наземно обслужване и така да излезем с атрактивни цени и да водим преговори с авиокомпаниите", коментира новоназначеният изпълнителен директор и член на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Реорганизация на персонала и прегрупиране на някои отряди са крайно необходими, за да се съкратят разходите при малкото чартърни полети, които ще се реализират пред зимата, не скри Ангелов.

В момента се водят преговори с всички авиокомпании, които кацат на летище София - 3-4 нискотарифни компании, както и всички останали. Целта е осигуряването на редовни линии - поне по 10-тина полета на седмица, които да вървят през целия сезон. Работи се по предлагане на няколко вида дестинации - държави в Европа, където има голяма българска диаспора - Испания, Англия, Германия, както и по-кратките дестинации като Атина. Има индикации че може да се мисли и за Турция. Руският пазар също се увеличава и ще му бъде обърнато специално внимание.


(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да поясня, че някой явно е чел измежду редовете - таксите ще паднат само за Летище Пловдив, а не в световен мащаб. Това е много добър ход, харесва ми какви стъпки се правят за развитието на летището ни, надявам се и ефектът да е логично положителен. Пловдив - Мадрид и Пловдив - Лондон със сигурност има икономическа обосновка и според мен е въпрос на време да се реализират подобни полети. Варна вече има полети до Лондон.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Матури 2024 г.
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: