Създават Общинския инспекторат за безпощадни тотални проверки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:55 / 29.07.2010
4523
Всички контролни дейности на общината ще се концентрират в Общинския инспекторат. Предложението за създаването на новото общинско предприятие вече е внесено в постоянните комисии на местния парламент.

Предвижданият персонал от 54-55 души ще прави проверки как се спазват екологичните изисквания, поддържането на зелената система, опазване чистотата на площите и атмосферния въздух. Ще се проверяват стопанските дейности, строителните обекти. Инспекторати ще действат и по районите, които няма да се задържат дълго на едно място, а ще се въртят - от "Северен" в "Западен", после в "Централен" и т. н.

"И сега в районните администрации работят по четирима души за специализиран контрол, те ще бъдат прехвърлени на длъжност към инспектората, тъй като вече са обучени и добре познават материята. Отиде ли се в даден обект, ще се проверява спазването на абсолютно всички общински наредби. Тотални проверки за по седмица примерно ще се правят в един район с обединените сили на три районни инспектората. Оперативна група от 7-8 души допълнително ще подсилва дейността. Така за кратко време ще бъдат обхванати много обекти", обясни главният секретар Борислав Инчев пред Plovdib24.bg.

Броят на служителите по райони ще бъде съобразен с конкретната специфика. В "Западен" се предвиждали 3-4, а в "Централен", който е по-голям, многолюден, с повече обекти и инфраструктура, те ще са 6. За "Северен", където има две ромски махали, чиито жители генерирали страшно много нерегламентиран боклук, са заложени 5.

Предложението за инспектората най-вероятно ще влезе в дневния ред на сесията на 3 август, тъй като е свързан с новата административна структура на общината, която също ще се гласува тогава.

Виж коментарите (8)

Още по темата (19):
02.12.2011 Освободиха шефката на пловдивското ФБР
20.12.2010 10 лв. глоба за хвърлен фас, пластмасова чаша за кафе или хартийка
11.12.2010 Сияна Кехайова поведе целия Инспекторат на проверки из Пловдив
01.12.2010 Нов телефон за сигнали на граждани започва да работи от днес
22.11.2010 Общинският инспекторат погна амбулантните търговци
16.11.2010 Инспекторатът погна районите в града, от "Западен" първи се "опариха"
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).