Създават Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
11:19 / 22.02.2020
3400
Фондация "За Нашите Деца“ вчера даде официален старт на кампанията за привличане на обществена подкрепа за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив. Началото на кампанията поставихме заедно с наши съмишленици и приятели, представители на бизнеса, в сградата на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи "Рада Киркович“, там където ще бъде разположен и бъдещия Комплекс за ранно детско развитие.

"Днес, на това място, поставяме началото на кампанията ни за превръщане на помещенията, които видяхте, в пространства за подкрепа, за изграждане на увереност в родителите, за развитие на децата, включително на тези с увреждания, за свободно общуване между професионалистите в социалната сфера. Знам, че мечтата ни е амбициозна, но съм убедена, че е постижима, когато правилните партньори повярват в каузата ни и застанат до нас. Вярвам, че в лицето на всеки от вас, ние ще намерим съмишленици, с които заедно ще вдъхнем нов живот на тази сграда и ще я превърнем от дом за осиротели деца в прекрасно средище за хармонично развиващи се деца“, заяви Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация "За Нашите Деца“ след като заедно с всички гости, разгледаха сградата и помещенията, които предстоят да бъдат ремонтирани.

Подкрепа за каузата ни заявиха община Пловдив, в лицето на зам.-кмета по Европейски политики и социални дейности Анести Тимчев и зам.-кметa с ресор “Спорт и младежки дейности" Георги Титюков, Йорданка Паунова, дългогодишен директор на ДДЛРГ "Рада Киркович", както и представители на бизнеса и Клуба на Консулите.

330 000 лв. са необходими за създаването на Комплекса за ранно детско развитие, от тях 6115 лв. вече са дарени, от тях 5635 лв. финансови средства и 480 лв. за материали.

Ваня Шалапатова благодари на хората и компаниите, които вече повярваха в нас и изготвиха напълно безвъзмезно проекта за ремонт, интериорния дизайн, визиите за кампанията, както и на хората, които поеха ангажимент да ни предоставят безвъзмездно необходимите бои, и електроматериали: "Нашата цел е до края на тази година да стартира ремонта на предоставените ни помещения, за да можем следващата пролет да се срещнем отново тук, за да посрещнем в различни условия първите деца и семейства, които ще използват услугите на Комплекса“ обясни г-жа Шалапатова.

Фондация "За Нашите Деца“ вече 28 години защитава правата на децата в България и работи в партньорство с децата, семействата, общностите, местната и изпълнителната власт за развитие и щастливо детство в сигурна семейна среда на всяко дете.

В Комплекс за ранно детско развитие ще предоставяме и развиваме разнообразни интегрирани услуги за постигане на оптимално развитие на децата в ранна детска възраст и подкрепа за сигурна семейна среда и по този начин ще продължим да работим за преодоляване на рисковете за живота и здравето на децата. В рамките на комплекса ще има обучителен център за специалисти, родители, кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства, както и музейна експозиция, която ще разказва историята на дома и на деинституционализацията в България

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).