"Съюз за Пловдив" осъди терористичните атаки в Париж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:37 / 19.11.2015
1727
Обединена Европа няма да позволи да бъде върната в мрачното Средновековие, където се е устремила Ислямска държава. Това се казва в декларацията на ПП "Съюз за Пловдив" във връзка със смъртоносните атентати в Париж на 13 ноември, която бе прочетена днес в Общинския съвет от Владимир Кисьов.

"Съюз за Пловдив" остро осъжда този антихуманен, нечовешки акт и заявява ангажимента и подкрепата си към френския народ в борба срещу тероризма, агресията и омразата към начина ни на живот и на европейските ценности, които изповядва свободния свят. 

"На 13 ноември станахме свидетели на шокиращо, варварско деяние от страна на джихадистки терористи в сърцето на Европа, при което загинаха над 130 души от различни националности, а стотици други бяха ранени. 

Този акт на варварство показа сатанинско лице на Ислямска държава и техните господари, които проповядват омраза и разруха на съвременния цивилизационен свят. Ударът беше насочен не само срещу Франция и френския народ, но и към демокрацията, начина ни на живот и ценностите, които изповядва свободния свят. 

Тези атаки в Париж - столица на толерантността по отношение на етнос, религии и вяра - целят да всеят омраза, страх и хаос в европейските народи и да разклатят основите на светската държава, подчертава се в декларацията. 

Терористите трябва да знаят много ясно, че цивилизованият свят ще се обедини още повече срещу терора, омразата и страха, които се опитват да ни наложат. Европа няма да позволи да ни отнемат изконните човешки права и свободи, тъй необходими за развитието и осъществяването на целите и да направи света по справедлив и добро място за живеене. 

"Съюз за Пловдив" призовава всички да кажем НЕ на страха от терора, насилието и убийствата на невинни граждани по целия свят. 

Скъпи французи, ние сме с вас в този тежък момент, поклон пред жертвите на тероризма", гласи декларацията на "Съюз за Пловдив".

Виж коментарите (2)

Още по темата (105):
11.05.2016 Българската граница непристъпна за шефа на терористите, ударили Париж
02.04.2016 Салах Абдеслам доброволно пощадил парижани по време на атентатите от 13
ноември
12.03.2016 България предлага морските си курорти на туристите, търсещи сигурност
28.02.2016 Заловиха още един заподозрян за атаките в Париж
24.02.2016 Атентаторът Салах Абдеслам беше зарязан от годеницата си в ефир
19.02.2016 Шефът на Европол: Подготвят атентат, по-голям от този в Париж
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).