Съветник: Да дадем Гребната на концесия и после някой да ни "чарджи" с 2 лева за каране на колело

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
16:37 / 22.04.2022
9714
Темата за бъдещето на Гребната база отново влезе в полезрението на общественото внимание с питане от общинския съветник Георги Величков от "Ние, гражданите" през седмицата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Величков припомни, че Гребната база е включена в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО) и попита дали ще бъде извадена оттам и предложена за развитие по друг начин. 

"В момента община Пловдив иска да даде Гребната база на концесия. Утре-вдругиден някой човек, без значение кой, може да иска на вашите деца такса, за да карат колела, да тичат, да посещават бъдещия зоопарк, който така го чакаме вече не знам колко години" - отбеляза общественикът.

Величков, който е член на постоянната комисия по екология към Общинския съвет, изрази надежда, че ще бъде организирана дискусия колко декара гори ще се изсекат, за да се направи Втори гребен канал. Смята, че трябва да се изиска мнение на експерти и хора с познания, които да обяснят какви ще са ползите и вредите да се изгради нова екосистема, като в същото време се разруши функционираща стара. 

"Като бивш спортист, на мен ми е ясно, че един Втори гребен канал би бил много успешен за българския спорт, за българското гребане, но от друга страна, трябва да разгледаме ситуацията от всички компоненти" - подчерта Величков. Припомни за протеста срещу даването на Гребната база на концесия и за неуспешния опит да се даде бившия ресторант "Марбея" за 55 лв. наем

"Да дадем Гребната база за 100-200 лева и после той да ни "чарджи" с 2 лева за каране на колелата? Събраха се около 6000 подписа и в бяха внесени в община Пловдив" - каза съветникът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (13):
22.07.2022 На Гребната: От едната страна - "Слипнот", а от другата - крави
19.02.2022 Няма да дават Гребната база на концесия
31.01.2022 Кметът за концесията на Гребната база: Не е на дневен ред, имаме по-важни
неща
29.01.2022 Мнение: Достъпът до Гребната база може да бъде ограничен, ако се отдаде на концесия
29.01.2022 Областният управител подкрепи протеста на Гребната база в Пловдив
29.01.2022 Атанас Бояджиев: Община Пловдив иска 150 дка зелени площи да бъдат
унищожени
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).