Съветниците гласуваха положително за дигите на Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:26 / 20.10.2010
4294
След разгорели се бурни дебати, в които някои съветници завъртяха позицията си на 180 градуса, днешната общинска сесия даде зелена улица на проекта срещу наводненията - всички гласуваха положително, само тримата от "Атака" се "въздържаха", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За трети път съветниците гласуваха едно и също нещо. Извънредната сесия беше пак заради него. Отново пълна подкрепа изрази Даниела Желязкова, която като кмет на "Северен" през 2005 г. цяло денонощие в ужасния 6-и август, когато стана последното голямо наводнение, е бдяла на северния бряг на реката в опити да спре с чували пясък водите.

"Поискахме помощ от тогавашното Министерство на извънредните ситуации. Емел Етем отговори кратко, пестеливо и нагло: "В Пловдив не е имало бедствие, няма пари." Изсипали сме бетонни късове, но те могат да поддадат. Проектът е много важен за сигурността на пловдивчани", убеждаваше съветничката.

Ангел Петров контрира, че този проект се препокривал с онзи другия за почистването на коритото, за който се чакат парите от софийския боклук. Желязкова му заобяснява, че едно е да сечеш дървета и да изгребваш наноси от коритото на реката, а съвсем друго е да строиш диги и бентове.

"Откакто съм съветник, милиони изтекоха по Марица, а някои потънаха в пясъците. Няма да променим позицията си, ще гласуваме "въздържал се" и този път", зарече се Николай Радев от името на "Коалиция за Пловдив".

Доцент Павлина Кацарова за първи път каза "браво" на управляващите в лицето на Александър Долев, защото най-сетне се били напънали да направят европроект.

"Рибата в морето, ние слагаме тигана. Я спечелим, я не спечелим, поне да опитаме", отбеляза Сузана Николова.

Сред многото политически приказки, съпътстващи конкретните изказвания по адрес на проекта, съветници отляво и отдясно за пореден път се върнаха към началото на мандата, кой кога и как управлявал, по едно време кметът се хвана за главата и не издържа: "Колеги, опомнете се най-накрая - става дума за дигите на Марица, а не коя политическа сила е по-велика".

Славчо Атанасов дори по едно време напусна, а зад гърба му - след многото разправии, почти неусетно, тихо и бързо, общинските съветници почти вкупом гласуваха "за".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Общинарите гласуваха положително за дигите на Марица

Виж коментарите (3)

Още по темата (36):
22.02.2016 Окончателно: Общината спечели делото за почистването на река Марица
29.12.2014 Бивш зам.-министър иска 458 000 лева от Пловдив, съдът го посече
03.06.2011 Община Пловдив подписа договора за укрепване на р. Марица
05.05.2011 Експерти ще изработят план за управление на река Марица
05.05.2011 Славчо Атанасов обсъжда с експерти бъдещата визия на река Марица
04.05.2011 Славчо Атанасов: Река Марица трябва да бъде част от атракциите на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).