Състезание по правопис на английски език в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:05 / 23.03.2019
2770
Днес и утре в осем града в страната (София, Пловдив, Варна, Разград, Велико Търново, Монтана и Благоевград и Сливен) ще се проведат регионалните  състезания на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В тях ще участват класиралите се на първо и второ място ученици от проведените 297 училищни състезания в съответните региони. 

В Пловдив състезанието ще се проведе на 23 март, събота от 11 ч., в  Дома на културата "Борис Христов“, ул. "Гладстон“ 15. Всички журналисти желаещи да отразят събитието, ще могат да присъстват по време на състезанието. През тази година в състезанието се включиха над 6500 ученици от 297 училища в цялата страна. Най-добрите 30 ученици, излъчени след регионалните състезания ще участват в националния финал на 21 април 2019 г. в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България. В миналогодишното състезание престижната награда беше спечелена от Бианка Месова от Перник. 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.   

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).