Сълзи и драма в съда: Тъщата на полицая Караджов закопа зет си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 01.10.2019
18924
Тъщата на полицая с убитите родители Венцислав Караджов Мария Рекина закопа зет си с показания. Това стана на днешното съдебно заседание в апелативния съд, пред който ексченгето жали доживотната си присъда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди минути Рекина, която беше разпитана като свидетел, призна пред магистратите, че Караджов е излизал сам от дома си във фаталната вечер.

Припомняме, че на 28 септември м.г. бившото ченге от сектор “Икономическа полиция" Венцислав Караджов получи доживотен затвор за жестокото и безмилостно убийство на родителите си Цветан и Божура, което разтресе Пловдив на 15 май 2016 г. Според прокуратурата причината за зверството е дело за имот на родителите, който Караджов искал. Тъй като се видял в безизходица, решил да ги екзекутира, за да може да се докопа до къщата.

Тъй като няма свидетели на кървавото убийство, показанията на тъщата Мария Рекина се превърнаха в основни за изхода на делото. Десет дни след мелето тя е била разпитана в София от инспектор Десислава Льолева от Главна дирекция “Национална полиция". Пред нея заявила, че Караджов е бил вкъщи през цялата нощ на 15 май. Тя поискала да говори с дъщеря си Каля и била разпитана отново в Пловдив, където заявила, че той всъщност е излизал.

По-късно Рекина се отрече от това свое твърдение и се оправда с полицейски натиск – по думите ѝ, униформените ѝ показали снимки на труповете с думите “виж как Венцислав е прострелял гърдите на майка си, от които е сукал". Тъщата заяви, че Льолева заявила, че внукът ѝ ще свърши в ТВУ, ако не свидетелства срещу зет си.

В крайна сметка Рекина призна, че Венцислав е излизал в нощта на убийството, но в компанията на жена си Каля – и то само, за да нахранят кучето, което се намира в къщата на улица “София".

Днес показанията ѝ отново се извъртяха на 180 градуса - тъщата призна, че зет и е ходил да храни кучето, но бил сам, което подкрепя тезата на прокуратурата, че той е бил сам в къщата на родителите си в нощта на убийството.

Рекина оправда абсолютната си каша от противоречия с тежък полицейски и прокурорски натиск, заради който започнала на моменти да губи трезвото си мислене. Тя заяви, че има бели петна и не помни абсолютно всичко. Възрастната жена се разплака в съдебната зала. Тя изглеждаше много притеснена от случващото се.

Магистратите решиха да отново да прочетат показанията ѝ от 2016 г., за да стигнат до истината за ужасяващата вечер.

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова заяви, че трябва отново да се събрат записите от камерите в района, за да се изясни окончателно въпросът. Делото ще бъде отложено за друга дата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).