"Съединени за Пловдив" ще организират среща за решаване на проблема с изкопа на ул."Петър Стоев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:35 / 19.09.2023
3024
Общинските съветници от “Съединени за Пловдив" поеха ангажимент да съдействат на протестиращите жители на район Южен проблемът им с разкопаната улица “Петър Стоев" и изтичащите в изкопа отпадни води да бъде решен максимално бързо.

За целта Владимир Кисьов от групата на ВМРО ще организира среща между кмета на Пловдив Здравко Димитров, представител на “ВиК"-Пловдив, изпълнителите на проекта за изграждане на Южен обходен колектор на града и протестиращите граждани.

Стефан Послийски настоя да присъства лично Огнян Кулишев - шеф на пловдивския клон на държавното дружество, което е възложител на проекта и би трябвало, заедно с администрацията на града и на район Южен, да е съгласувал линейните графици за изпълнение.

Кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов реагира емоционално при срещата на протестиращите граждани с изпратения на мястото инж. Антон Гълъбов.

“Абсурдно е да започвате изобщо изкопни работи, преди да сте осигурили точния график на дейностите и да сте уведомили живеещите наоколо кога започвате, кой етап след кой следва и кога ще имат отново готова, покрита с асфалт улица! Припомням Ви, че в моя мандат,  през 2009 завършихме Северния обходен колектор на град Пловдив и никога не съм позволил гражданите да имат подобни проблеми. Един загрижен за съгражданите си кмет няма да разпише и един график за работа, ако в него не е предвидено денонощно да се работи, така че неудобството на хората наоколо да е колкото може по-кратко", каза той.

Според  него е важно решение на този конкретно проблем да бъде намерено сега, защото проектът по изграждането на Южния колектор ще продължи дълго и рискът ситуацията от ул “Петър Стоев" да се повтори е голям.

В събота, 16 септември,  екип на Славчо Атанасов се срещна с жители на квартала, живеещи на метри от изкопа. Бившият кмет на Пловдив е живял дълги години на същата улица, на една пресечка от проблемния участък. На импровизираната среща в близкото кафене живеещите над скандалната дупка пловдивчани го поканиха на днешния протест и поискаха от общинските съветници от “Съединени за Пловдив" да им съдействат техен представител да получи право да говори пред сесията на Общинския съвет в понеделник, 18 септември.

На сесията, представителите на местната коалиция внесоха питане до ресорния заместник кмет по строителство и инвестиции Пламен Райчев с искане да представи актуалните графици и строителни разрешителни на проекта и дадоха думата на Мария Мицковска от протестиращите граждани да представи проблема пред съвета.

Общинските съветници настояха да получат отговор от заместник кмета в рамките на деня или най-късно до днес.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (130):
08.05.2024 Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
02.04.2024 Заради ремонт затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
31.03.2024 Важно: Затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).