ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдят убиеца на 3-годишния Асенчо от "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 27.12.2013Коментари (1)1732
© Plovdiv24.bg
Убиецът на 3-годишния Асен Инджов - Ирхан Камбуров, ще застане на подсъдимата скамейка по обвинение за причиняване на смърт по особено мъчителен и жесток начин. Обвинителният акт срещу извършителя е внесен в съда, откъдето предстои да насрочат дата на процеса, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят с малчугана, който изчезна безследно през април, потресе пловдивчани. Първоначално Асен бе обявен за издирване от полицията, тъй като версията на майката Мария била, че детето е изчезнало на пазара в квартал "Столипиново".

По-късно станало ясно, че тази версия й била внушена от Ирхан, който вече бил изхвърлил трупа на момченцето в река Марица. Камбуров живеел на семейни начала със сестрата на Асен - Диана Инджева.

Майката Мария била клошарка и рядко се задържала в дома с децата си. Ирхан преустроил селскостопанска постройка до къщата си на ул. "Шумен" 9 в обитаема, за да живеят там Мария с децата й Диана, 3-годишния Асен и 6-годишното му братче. Грижите по двете по-малки деца падали върху голямата й дъщеря Диана. Самият Ирхан имал общо 7 деца, но с него живеели трима от синовете му.

Въпреки че бил на 3 години, Асен все още ползвал памперс и не можел да говори. Разбирал се с околните с жестове. Детето не можело да се сдържа и често се изпускало в бельото си или в памперса. На 9 април то било жестоко пребито от пастрока си, който му счупил лявото краче, а после лично го закарал в болница за гипсиране. На следващия ден Асен се изпуснал в памперса, но успял да изцапа и гипса, което предизвикало серия от побоища.

Диана разказала, че Ирхан ги последвал във външната тоалетна, където хванал малчугана през кръста и рязко го вдигнал нагоре, като така силно ударил главичката му в тавана. След това отнесъл детето в спалнята, където го хвърлил на пода. Диана се опитала да защити братчето си, но също отнесла порция бой. Тъй като Асен плачел и крещял от болка, Ирхан го хванал за врата и започнал да удря главата му в стените и пода. По-късно същата вечер детето отново се изпуснало и пак изцапало гипса, което предизвикало нова порция насилие. Ирхан стиснал момченцето за шията, като го сложил да легне по гръб.

След това поставил крака си върху гърлото на детето и започнал да го натиска, като го настъпил и по коремчето. После го вдигнал и продължил да го мята из стаята, удряйки главичката му в стените и в пода, като му избил двата предни зъба, се казва в обвинителния акт срещу Ирхан Камбуров.

"Хвана го за гушата и започна да го удря в стената и по земята. Детето дойде малко на себе си и започна да си играе с ръчичките си. Ирхан пак започна да го бие и детето затвори очичките си и не ги отвори повече", свидетелства Диана срещу извършителя. Ирхан от своя страна се опитал да се оневини, като казал, че именно сестрата е праснала братчето си първо по главата с цепеница, но това не се потвърдило при направените съдебни експертизи.

Ирхан Камбуров бил арестуван на 24 април и до насрочване на процеса се намира в затвора в Пловдив.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 16
16.03.2015 »
14.10.2014 »
19.05.2014 »
17.05.2014 »
17.03.2014 »
10.03.2014 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: