Съдът върна делото за Панаира заради фактически грешки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:47 / 15.03.2011
3090
Фактически грешки откриха магистратите от пловдивския Апелативен съд в решението на окръжен съд - Пловдив, с което бяха обявени за нищожни увеличенията на капитала на "Международен панаир Пловдив" АД от 2006 г. и 2007 г., с които държавата загуби мажоритарния си дял в дружеството. Делото е върнато за преразглеждане в Окръжен съд. Според магистратите от Апелативен съд има пропуски в произнасянето по някои точки от исковата молба, а по едно от исканията окръжен съд се е произнесъл в мотивите си, но не и в диспозитива. Сред мотивите на апелативните съдии са, че панаирът е бил акционерно дружество, а не еднолична държавна собственост към дата 21 декември 2006 г. По този начин министърът на икономиката тогава Румен Овчаров не е имал правомощията сам да се произнесе за увеличаването. Друг мотив на магистаритте от по-горната инстанция е че, по делото няма открит документ, който да декларира съгласието на Агенцията по приватизация за намаляване на държавното участие, както е по закон.

Решението на окръжен съд от 28 януари е във връзка с дело образувано от министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол на държавата. То беше заведено след извършена проверка на сделката за панаира, която констатира множество сериозни нарушения на търговското и приватизационно законодателство. По делото са били предявени общо четири иска.

След обявяване на решението мажоритарният собственик на панаира Георги Гергов обяви, че ще обжалва до най-висока инстанция. Вчера в Пловдив министър Трайчо Трайков обяви, че делото ще бъде насрочено през април или май.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).