Съдът реши за дърветата по бул. "Васил Априлов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:34 / 14.07.2023
6911
Пет дървета по бул. "Васил Априлов“ са премахнати до момента заради пробива под Централна гара. Спасени са 14 пирамидални дъба. Те са преместени от "Васил Априлов“ и засадени на "Коматевска шосе“ и други части на града. Това заяви директорът на "Градини и паркове“ Веселин Козарев по повод отправени към предприятието запитвания. По негово разпореждане работата днес е преустановена, тъй като екоактивисти са подали жалба в съда.

"Спрях работа веднага щом разбрах, че има подадена жалба от граждани до произнасяне на българският съд по този казус. Преди минути излезе определението на съда, с което оставя без разглеждане и жалбата, и искането за спиране изпълнението на заповедта“, коментира Козарев.

Оттук нататък предприятието е длъжно да изпълнява своите задължения. Съгласно заповедта, издадена от кмета на район "Централен“, трябва да бъдат отсечени общо 24 дървета, които попадат в обхвата на новото пътнотранспортно съоръжение.

“Паркове и градини сме само изпълнители, премахването на дърветата е заложено в проекта на Национална компания "Железопътна инфраструктура“, който е разглеждан, съгласуван и одобрен, включително и в частта "Зелена система“, от Община Пловдив и други компетентни институции", категоричен е Козарев.

Като основание за отстраняването на дърветата е посочено необходимото изместване и направата на главни канализационни колектори. Колекторът по бул. "Васил Априлов“ е с диаметър ф1900 и дълбочина 4 метра. Той преминава от двете страни на пробива, като трасето му се намира в съществуващите тротоари. Дърветата по булеварда са в опасна близост до границите на изкопа или попадат директно в трасето на пробива и колектора.

Виж коментарите (0)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).