Съдът прати двама за по над 2 години в затвора за наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:00 / 26.04.2007
1204
Пловдивският окръжен съд призна за виновни подсъдимите Божидар Атанасов - 47 г. и Бюрхан Ибраим 24 г. в това, че на 27.11.2006 год. в гр. Пловдив, в съучастие, са държали без надлежно разрешение, с цел разпространение, високорисково наркотично вещество - хероин с общо тегло 38.258 гр. на стойност 4 590.96 лева, като наркотичното вещество е в голямо количество - престъпление по чл.354А, ал.2, НК.

За така извършеното от подсъдимия Божидар Атанасов престъпление му беше наложено наказание в размер на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

За така извършеното от подсъдимия Бюрхан Ибраим престъпление му беше наложено наказание в размер на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Божидар Атанасов и Бюрхан Ибраим имали участие в незаконната търговия с наркотични вещества в гр. Пловдив, чието средище е известният квартал „Столипиново". Двамата се запознали по повод тази си дейност, която им налагала спорадично да си сътрудничат. Така Ибраим узнал, че Атанасов е създал условие за боравене, съхранение и разфасоване на дози на наркотични вещества в жилище, находящо се в сграда - общежитие за незрящи на ул. „Ландос" № 24, което било наето от майка му, но самият той държал ключовете и имал достъп до него. От своя страна Атанасов научил за контактите на Ибраим с разпространители на по-големи количества наркотични вещества и двамата използвали комбинирано възможностите си за набавяне, съхранение, дозиране и разпространение на наркотични вещества.

През нощта на 27.11.2006г. обвиняемите Божидар Атанасов и Бюрхан Ибраим имали „делова" среща и прекарали заедно първите часове на денонощието. У тях се намирало значително количество - над 38 грама хероин с висока чистота. Двамата се заели да подготвят реализацията на държания от тях наркотик. Веществото било пресовано и пакетирано под формата на 8 бр. топчета, опаковани заедно в найлонов плик. Около 02.00 часа двамата обвиняеми се придвижвали с лек автомобил марка „Фолксваген Голф", ползван от Атанасов. Самият той бил зад волана, а Ибраим се возел на предната дясна седалка до водача.

Около 02.05 часа на 27.11.2006г. автомобилът на двамата се движел по бул. „Мария Луиза" в посока към кръстовището с ул. „Петко Д. Петков". Пътем минали покрай патрулиращ автомобил на ОДП гр. Пловдив. На светофара двата автомобила спрели редом един до друг и вниманието на служителите на реда било привлечено от вида и поведението на водача - Атанасов, което им се сторило съмнително. Полицаите решили да извършат проверка на автомобила и двамата пътуващи и в колата открили наркотика.

Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила незабавно и не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...
ОД МВР Пловдив: 14 шофьори са арестувани!
Сериен подпалвач получи заслужена присъда
Скандално паркиране на джип в Пловдив
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).