Съдът даде ход на делото за убийството на 44-годишната украинка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:57 / 12.10.2010
1424
Пловдивският окръжен съд даде ход на делото за зверското убийство на 44-годишната украинка в началото на годината в Пловдив. Защитниците на подсъдимия 27-годишния Младен Сарийски се споразумяха с прокуратурата делото да се гледа по съкратеното производство. Заседанието се провежда при закрити врата, заради използването на СРС-та. Призовани бяха 24 свидетели и осем вещи лица, като една малка част от свидетелите не се явиха. Двете дъщери на жертвата 44-годишната Виктория Далила и Олександра присъстват в залата, предявиха граждански искове за по 80 000 лева.

Виктория има и 11-годишен син, който в момента е в Италия с баща си, но се представлява в залата от адвокат. Психиатърът д-р Василка Стоянова, вещо лице по делото, разказа, че убиецът е направил пълно самопризнание при разпита в ареста и е разказал пълни подробности. Той е бил с личностно разстройство, но е разбирал това, което върши и е бил в пълно съзнание. Първоначално е отишъл при жертвата като неин клиент, тъй като тя е проституирала. Тя му е казала, че е заета и не може да го приеме, след което в коридора са се скарали и той е извършил убийството с чук и с нож. Впоследствие е откраднал от нея 4 лв. и два мобилни телефона. Мотивите обаче са били грабеж, тъй като при едно от посещенията си при нея той е видял, че тя държи големи суми пари. Впоследствие се е оказало, че няма такива. Единият от мобилните телефони, които е откраднал, е дал на приятелката си. Точно по този начин той е бил разкрит от полицията.

Майката на жертвата също присъства в залата заедно с внучето й, което Виктория е гледала от началото на раждането му. Тя настоява присъдата да бъде доживотен затвор. "Гледам това лице и дано се удави в кръв", каза тя. Очаква се присъда, която по съкратеното производство предвижда максимум 15 години затвор.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
23.03.2012 25 г. затвор за мъж, млатил с чук и разрязал гръкляна на проститутка!
12.10.2010 Осъдиха убиеца на украинката на близо 15 години затвор
20.07.2010 Делото срещу обвинен в убийство на проститутка влиза в съда
26.01.2010 Оставиха обвинения в убийството на украинската проститутка мъж в ареста
26.01.2010 Гледат мярката за неотклонение на обвинения в убийството на украинката
25.01.2010 Интернет срещнал украинката с убиеца й
Още новини от Новини от Пловдив:
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).