Студентки от Юридическия факултет на ПУ с амбиция за прокурорски места

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
08:53 / 17.04.2019
3012
Да облекат прокуроски тоги - такава е мечтата на две от студентките в Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", които вчера участваха във възстановката на съдебен процес за убийство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Студентката Велина Комитова се превъплати в ролята на председател на съдебния състав в днешната възстанвка. Тя обясни първо, че наложената присъда по делото от 17 години е съобразена с чистото съдебно минало на подсъдимия. Иначе има интерес към наказателното право и мечтае за прокуроска тога.

Прокурорът в днешната възстановка бе студентката Радина Тодорова. Тя също сподели, че има интерес към наказателните правни науки, както и към прокурорската професия.

Възстановката на съдебния процес бе част от инициативите, посветени на 140-ата годишнина от създаването на Търновската конституция, както и Деня на Конституцията, юриста и съдебния служител-16-ти април.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).