ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Студенти от Техническия университет - Пловдив с нетрадиционна изложба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 17.03.2022Коментари (0)1788
Цикъл "Зимни виртуални изложби“ с над 150 творби представят студенти от специалността "Дизайн и печатни комуникации“ на Техническия университет – филиал Пловдив. Доцент д-р Силвина Илиева – ръководител на катедра "Механика“ и преподавател по творческите дисциплини в специалността "Дизайн и печатни комуникации“ припомни, че вече 10 години вузът организира два пъти годишно студентски изложби.

"В края на първи семестър изложбата е от студентски разработки по "Цветознание“, "Графични приложения 1“ "Цифрова фотография“ , "Графичен дизайн 1“, и “Книга и книжно тяло“. През втория семестър правим изложби на студентски разработки по "Шрифт и типография“, "Графичен дизайн 2“ и "Графични приложения 2“. В зимните изложби участват студенти от втори курс, трети, четвърти курс и магистри от специалност "Дизайн и печатни комуникации“. - каза доц. Илиева.

Студентските творби в последните две години са представени само във виртуална среда - в профилите на специалността в социалните мрежи – Тик Ток, Инстаграм, Фейсбук. Преди това са представяни пред аулата на Техническия университет – филиал Пловдив.

Творбите на студентите се оценяват от техните преподаватели. Всеки участник получава сертификат или грамота, а класираните на челните три места добиват право да кандидатстват и за специалните стипендии на Техническия университет – филиал Пловдив. Призьори в "Зимните виртуални изложби“ 2022 от специалност "Дизайн и печатни комуникации“ са четвъртокурсниците Деяна Чавдарова, Атанас Стоев и Мирела Кирова.

За своите творби Атанас Стоев разказа: "Участвам с няколко експоната. Те са мои решения на курсови задачи от изминалия семестър, както и финалния ми курсов проект. Избрах да направя виртуална идентичност и съпътстващи рекламни материали на фирма, която съм измислил. Доставя ми удоволствие този тип курсови работи, които са по-творчески. Искам и точно това работя – динамичната работа в направление предпечат. Амбициран съм да направя собствена фирма, но вероятно ще трябва да натрупам малко повече опит преди това.“

Призьорката Мирела Кирова също е студент в специалност "Дизайн и печатни комуникации“. Тя представя на изложбата проект по графичен дизайн, както и

разработки по стилизация, логодизайн, проектиране на графична идентичност за фирма. Така че моят награда е за комплексното ми представяне, обобщава Мирела Кирова. "През цялото си следване съм участвала във всички изложби, които са правени в Техническия университет – филиал Пловдив. Това не е задължително, но на мен ми носи удовлетворение. Хубаво е, че по време на работа мога да се допитам до преподаватели, да обменям идеи със състуденти, да коментираме разработките си. Смятам да продължа обучението си и с магистратура по същата специалност.“ - заключи Мирела Кирова.

Победителка в направление“Графични приложения1“ е второкурсничката Николета Райчева, а в направление "Цифрова фотография“ е второкурсникът Богдан Колев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: