Студенти бесни заради цените в заведение в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:41 / 13.11.2023
16390
Студенти са възмутени от високите цени на артикули, продаващи се в близкото кафене пред Новата сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", разбра Plovdiv24.bg.

Младите хора определят цените там като "умопомрачителни" и дори необосновани за моментната пазарна икономика. Наясно са, че всеки частен бизнес ги определя сам за себе си, но смятат, че ситуацията е не приемлива.

"Вода "Девин" 0.5 литра в "Метро" при закупуване на 6+ стека е 0.52 лв. без ДДС. Заведението получава ежедневно зареждане на едро т.е цените са още по-ниски. Цената е увеличена само 284% или почти 3 пъти, за по-кратко.", казват те.

Студентите смятат, че този ти надценки са неморални за единственото заведение на територията на кампуса и в близост до него.

Според тях липсата на конкуренция не дава право цените на стоките да са безумно увеличени, даже напротив - студентите не разполагат с много средства, само издържат се и би следвало поне цените на водата и кафето да бъдат в разумни граници.

От разказите им разбираме, че в конкретното кафене често младежи стават "мишена" на собствениците и се сблъскват с непристойно, грубо и арогантно отношение.

За тях положителен пример спрямо добро обслужване и обстановка остават кампусът на МУ Пловдив, както и заведенията в близост до сградата на ректората на ПУ.

"Липсващите касови бележки дори няма да коментирам. Това си е норма за този бранш, но пък го намирам за една идея по-нагло, когато се случва в заведение на територията на университетски кампус. В този кампус е мястото, на което бъдещето на нацията ни трябва да получава пример. А това бъдеще какво получава?", заявява студент.

Недоволството на студентите нараства всеки ден и те почти ежечасно споделят преживявания свързани с въпросното кафе в социалните мрежи.

"Отвратена съм от тази пародия на кафене. И съм съгласна с Вас. Надявам се подписката ни, призивите ни, както и уважението към студентите да надделее над неудобството от разтрогване на договора с въпросните собственици.", казва потребител.

"Подкрепям всичко написано и се включвам с една случка, на която станах свидетел. Влизат две момичета и само едно от двете си купи нещо от кафето, другото явно беше влязло само за компания, при което предполагам собственика и се навика да излиза щом нямала да си купува нищо.

Момичето се мръдна 2 метра назад, при което последва едно крещене, как пречила на тяхната работа и как може да се държи толкова нагло да влизала някъде без да купува нищо и само да гледа.", допълва друг.

Студентите са подели подписка, с която да представят на ръководството на Университета мерки свързани с дадения казус.

От социалните мрежа разбираме, че наскоро се е случил инцидент с един от студентите. Момчето е било публично унижено от собственика на заведението, който си е позволил да му крещи, и след това да е изритал стола, на който е седяло момчето. Вследствие на това последният е паднал на земята.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).