Строителният в Пловдив вече има иновативна класна стая

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
17:35 / 28.03.2024
2103
Бивши и настоящи ученици от
ПГСАГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ПГАСГ "Арх. Камен Петков" има новообзаведена иновативна класна стая, която ще улесни обучението по чужд език на учениците, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Фани Въргова и Весела Карачанска са учителите, разработили иновацията.

Директорът инж. Атанаска Вълканова сподели, че от 7 юли 2023 година гимназията вече е иновативно училище след кандидатстване и решение на Министерски съвет.

"Иновацията е свързана с изграждане на чуждоезикова интерактивна библиотека с която учениците по факултативни учебни часове да могат по различен начин да възприемат чужд език и след това да го използват в тяхното професионално развитие. Изградихме я с помощта на националната програма за хуманитарни науки, които ни даде възможност и да оборудваме кабинета, както и да изпълним целите и задачите, които си бяхме поставили."

Тя допълни още, че училището е с разширено изучаване на английски език.

"В тези часове учениците по друг начин възприемат и усвояват езика чрез физическа активност или в обособените кътове, където могат сами да общуват или посредством програмни продукти, които използваме".

Разбрахме също, че предимно осмокласниците ще се възползват от тази стая, защото те имат най-много часове по английски език. Кабинетът може да се използва и от учениците по други учебни предмети.

"В процеса на обучение колегите използват така наречените "бинарни" уроци, като направиха уроци по физика и английски език, по български език и чужд език, за да  могат паралелно нещата да се случват. Стаята няма да се използва само по английски език", категорична бе тя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...
Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес...
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).