Строители ударно напредват по изграждането на най-новата улица в Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
13:00 / 17.03.2024
13086
И в почивните дни продължава ремонтът на най-новата улица в Пловдив - продължението на “Георги Странски" в район “Източен", видя Plovdiv24.bg. В едната част на улицата вече са положени ВиК тръбите, а големи камиони донасят баластрата, която се валира от валяците.

“Остават да се довършат 30 метра водопровод и канализация. Работата на обекта върви в срок", съобщи преди дни кметът на “Източен" Емил Русинов. 

Десетина строители от фирмата изпълнител “Драгиев и Ко" бяха на място на обекта в събота. Припомняме, че първата копка беше направена преди почти месец. 

Строителството на улицата е разделено на два етапа и ще има излаз към бул. “Санкт Петербург". Първият е от ул. “Архимандрит Евтимий" до ул. “Тодор Гатев", който трябва да е готов в края на месец май. Дължината на пътната отсечка ще е 200 метра, а ширината - 7 метра. 

От двете страни ще има нови тротоари, широки 1,5 метра, ще бъде поставено ново улично осветление, ще бъдат обособени и паркоместа - 36 на брой откъм ул. “Архимандрит Евтимий" и 15 откъм улица “Тодор Гатев". Предвидено е и озеленяване с дървета. Въпросният първи етап е на стойност 1,3 млн. лева.

По думите на районния кмет, след като той приключи и новопостроеният участък се отвори за движение, ще стартира вторият етап на проекта. Той ще засегне пътя покрай мола -  от ул. “Генерал Радко Димитриев" до ул. “Архимандрит Евтимий". Строителите вече се подготвят за този етап, тъй като са поставили табели, които указват обход и затваряне на участъка.

Във въпросния втори етап ще бъде премахнат кантарът за камиони покрай военното поделение, освен нов асфалт, от двете страни ще бъдат обособени тротоари, които в момента са широки едва 60 см и едва и един пешеходец преминава, а осветителните стълбове пречат за преминаване на майките с детски колички. 

Ще бъде поставено ново улично осветление, каквото в момента липсва. 

За изграждане на най-новата улица беше необходимо прехвърляне на два имота от военните от държавата на Община Пловдив. По този начин ще се отпуши трафикът покрай една от най-посещаваните от пловдивчани и гости на града търговски зони, където са съсредоточени и много обекти за продажба на  черна и бяла техника, мебели, хранителен магазин от голяма търговска верига и мол. 

Цялата стойност на проекта и двата етапа на изграждането на новата инфраструктура, с паркоместата, осветлението и озеленяването е на стойност 3,2 милиона лева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (17):
07.05.2024 Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
04.05.2024 Тази е най-новата улица в Пловдив
03.05.2024 Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
02.05.2024 Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" за
движение
28.04.2024 Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кола с полска регистрация
30.03.2024 В Пловдив премахнаха едно от най-ненужните съоръжения
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).