Стрес-топки успокояват нервните шофьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:24 / 26.07.2012
3219
Само за половин час на Асеновградско шосе служители на "Пътна полиция" хванаха 4-ма шофьори с нарушения - шофиране без колан, с неизправности по автомобила и с превишена скорост.

Специализираната полицейска операция се провежда по съвместна инициатива "Шофирай отговорно и толерантно" на сдружение "Отворена младеж" и КАТ. Акцията има за цел да насърчи шофьорите да бъдат отговорни на пътя по време на отпускарския сезон.

По време на мащабната проверка на пътните полицаи представители на "Отворена младеж" ще раздават на шофьорите листовки със съвети за безопасно движение и стрес-топки. Спецакции ще се проведат и в София, Сливен, Хасково и Бургас.

От КАТ отчитат завишение на ранените и загиналите при пътно-транспортни произшествия през месец юни вследствие на високите температури. Черната статистика сочи, че от началото на годината по пътищата на страната са загинали над 200 души, а 2507 са ранени при станалите над 2100 катастрофи.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ученици от Пловдив дариха над 5 хиляди лева за благотворителност
Ето каква е била избирателната активност в Пловдив към 11 часа
Иван Петков, БСП: Гласувах за бъдещето на България и Европа
Костадин Димитров: Гласувах за Пловдив и неговите жители!
Борислав Инчев, "Синя България": Гласувах, защото искам България ...
Областният управител на Пловдив гласува за по-добро бъдеще на Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).