Страстта на жените към обувките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 23.05.2018
2253
Независимо от това колко филми, статии и книги са изписани относно силната привързаност на по-голямата част от жените към обувките, и до ден днешен все още никой не е намерил отговора на какво именно се дължи това. Понякога, от чудата странност, която се приема за обичайна, тази мания преминава границите на нормалното и достига кулминационни точки, като например сравнения и замествания с най-добри приятели и партньори, запълвания на цели стаи с тях и дори гладуване в продължение на месеци за един чифт дамски обувки.

Донякъде, всичко това започна от популярния сериал ,,Сексът и града’’, където главната къдрокоса героиня е абсолютна маниачка на тази тема и дори в един от епизодите остава разорена на улицата с 500 чифта Маноло Бланик. Психолози, изследващи този проблем, са на мнение, че именно телевизията играе огромна роля в създаването и изграждането на морала и ценностите на подрастващите жени, като дори има способността да променя и тези на вече възрастните такива.

Въвлечени в интересния сюжет, самоиндетифицирайки се с героините и техния живот и грижи, жените неусетно започват да ги имитират и им подражават. В това, разбира се, няма нищо лошо и ненормално, достатъчно е просто да не стига твърде далеч.

Безспорно, още от стотици години насам, официалните обувки на висок ток се превръщат в абсолютен женски фаворит измежду всички останали други видове. Те излъчват стил, класа, женственост, сексапилност и кокетност, а без съмнение това е всичко, за което си мечтае всяка жена. Дори и при най-обикновената и невзрачна рокля, те са абсолютно достатъчни, за да накарат притежателките им да се почувстват като богини и по този начин да създават истинска магия. Това е и причината да са най-предпочитаните от тях обувки за първа среща, официална вечеря, коктейл, сватба или друг специален повод.

Факт е обаче, че и дамите с не толкова елегантен стил също могат да развият влечение към тях, и това се доказва от немалкия брой колекции от спортни обувки в домовете им по целия свят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).