Стотици в Пловдив могат да останат без баница и кафе

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (6)
08:23 / 30.04.2024
29080
Любимо заведение на хиляди пловдивски студенти е попаднало в черния списък на НАП Пловдив за обекти, подлежащи на запечатване, видя Plovdiv24.bg в сайта на институцията. 

Популярният кафе-бар "Микел" е предпочитано място от обучаващите се в МУ Пловдив, а и не само. То е включено в листата едва преди броени дни. Самият обект се намира на бул. "Васил Априлов 64“.

Компанията е регистрирана през ноември 2014 година с наименование "Имар 72 ЕООД"и е със седалище Пловдив. Последната публична информация за нея е към 2021 година. Оборотът й към онзи момент е 622,000 лв. и е разполагала с 16 служителя. 

Управител на фирмата се води Мариана Благоева Попова, която е внесла едва 20 лева начален капитал при старта на бизнеса си. Попова е управител на още няколко други компании.

Други два обекта, този път на една и съща верига баничарници в града, също са набелязани от НАП Пловдив и са включени в неприятната класация. 

Закусвалните "Бързата хапка" се намират на ул."Съединение 43" в район "Тракия", и бул."Пещерско шосе" 133 в квартал "Смирненски".

Фирмата стопанисваща и двете места е "Салче 1 ЕООД".

Можем само да предполагаме дали присъствието им заедно е случайно, или компанията е системен нарушител. Едно е сигурно, че стотици пловдивчани могат един ден да останат без топла баница за закуска. 

Публичната информация показва, че "Салче 1 EООД" е регистрирана през лятото на 2015 година. Към 2021 година за нея са работили на 5 души, а оборота е възлизал на 48,000 лв.

Управител на фирмата е Станислав Башев, който е внесъл скромните 2 лева, като начален капитал за реализиране на закусвалнята.

Припомняме, че от конкретния публичен списък гражданите могат да разберат къде НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС и кой обект има предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект“. Тя може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).